Lägga till ett program i brandväggsinställningarna

Du kan lägga till program till brandväggsinställningarna och bestämma huruvida de ska kunna ansluta till Internet. Manuella brandväggsinställningar åsidosätter alla inställningar som gjorts av den Automatiska programkontrollen. Symantec rekommenderar dock att du behåller de inställningar som skapas av Automatisk programkontroll i samband med att du kör program.

Brandväggsinställningarna för program överförs inte från tidigare versioner av Norton 360 Online. Om du vill återställa program som du själv lagt till i Programkontrollen i en tidigare version, måste du lägga till dem i den nya versionen igen.

Så här lägger du till ett program i brandväggsinställningarna

1. Klicka på Inställningar i huvudfönstret i Norton 360 Online.

2. Klicka på Brandvägg i Detaljerade inställningar i fönstret Inställningar.

3. Klicka på Lägg till på fliken Programregler.

4. I dialogrutan Välj ett program går du till programfilen för det program du vill lägga till.

5. Klicka på Öppna.

6. I fönstret Säkerhetsbegäran - Programkontroll går du till listrutan Vad vill du göra? och väljer den åtkomstnivå som du vill att det här programmet ska ha. Du har följande alternativ:

Tillåt

Tillåt alla anslutningsförsök av programmet.

Blockera

Neka alla anslutningsförsök av programmet.

Konfigurera Internettillgång manuellt (rekommenderas)

Skapa reglerna som styr hur programmet ansluter till Internet.

Du kan ange följande regelkriterier:

• Åtgärd

• Anslutningar

• Datorer

• Kommunikation

• Avancerat

• Beskrivning

Om du väljer det här alternativet kommer instruktionerna upp som du följer för att ställa in regeln.

7. Klicka på OK.

Om Programregler

Anpassa ett program

Programborttagning

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v1028102_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 30/10/2011