Ladda ner en Norton-produkt som är köpt från en återförsäljare

För att kunna installera Norton Device Security-produkten som du har köpt från en återförsäljare eller en närstående tredjepartswebbplats, måste du skapa ett Norton-konto eller lägga till produkten du har köpt i det befintliga kontot.

Om du kommer från Kina, Korea eller Japan behöver du produktnyckeln för den köpta produkten för att kunna skapa ett konto. Du hittar produktnyckeln i bekräftelsen av köpet som du har fått via e-post.

Om du redan har en Norton-prenumeration kan du installera den på enheten genom att logga in på kontot. Om du vill ha mer information kan du läsa Ladda ner och installera Norton Device Security.

Lägg till den köpta produkten på kontot och installera Norton-produkten

Under installationsprocessen blir du erbjuden att registrera dig för en prenumeration som förnyas automatiskt. Om du vill ha mer information om prenumerationer som förnyas automatiskt kan du läsa Mer information om prenumerationer som förnyas automatiskt.

1. Gå till norton.com/enroll från webbläsaren.

2. Klicka på Logga in.

Om du inte har ett konto klickar du på skapa ett nytt konto och slutför registreringsprocessen.

3. På sidan Kom igång klickar du på Ange en ny produktnyckel.

4. Ange produktnyckeln och klicka på >.

Produktnyckeln är en kombination av alfabetiska och numeriska tecken. Den innehåller inga specialtecken.

Om du har köpt en paketerad produkt online eller hos en lokal återförsäljare finns produktnyckeln på ett klistermärke på insidan av paketet eller tryckt på ett kort i paketet.

Prenumerationen startar när du anger den 25 tecken långa nyckeln som finns på produktkortet eller i orderbekräftelsemeddelandet.

Om du ser meddelandet "Ogiltig produktnyckel" läser du Meddelande: "Ogiltig produktnyckel".

5. Läs Licens- och serviceavtalet och klicka på Godkänn.

6. Uppdatera faktureringsadressen och kreditkortsinformationen på sidan Auktorisering för årlig automatisk förnyelse.

7. Läs Godkännande av prenumeration och betalning för automatisk förnyelse och klicka på Slå på automatisk förnyelse eller Starta prenumeration.

8. Klicka på Godkänn och ladda ner.

• Om du har mer än en Norton-produkt i kontot ska du välja den produkt du vill ladda ner och sedan klicka på Nästa.

• Om du är Norton Security Platinum-kund väljer du den produkt du vill installera och klickar sedan på Nästa.

• Om produkten du vill ladda ner inte är synlig i listan klickar du på Ladda ner mer.

9. Följ anvisningarna som visas för att köra eller spara nedladdningsfilen. Dessa kan variera beroende på din webbläsare. Om du sparar filen måste du sedan, när nedladdningen är klar, gå till den plats du sparade filen på och dubbelklicka på filen.

När Norton-installationsprogrammet körs laddas produkten ner, installeras och aktiveras automatiskt. Enheten visar aktuell skyddsstatus och ytterligare program kan installeras från ditt konto.

Vanliga misstag när du anger produktnyckel

• Mellanslag i produktnyckeln ger upphov till ett fel.

• Se till att du anger licensinformation för den specifika produkt du använder. Licensinformation för en Norton-produkt är inte utbytbar mot en annan produkt.

Du kan till exempel inte använda produktnyckeln för din Norton Device Security-produkt för att aktivera Norton Utilities Premium. Du hittar produktnyckeln för Norton Utilities Premium på sidan Min prenumeration på ditt konto.

• Om du fortfarande ser ett meddelande där det står att licensieringsinformationen är felaktig eller ogiltig ska du kontrollera att du har skrivit in licensinformationen exakt så som den visas.

Vissa tecken (som siffran 0 och bokstaven O) kan se mycket lika ut. Prova att dubbelkolla följande: bokstäverna O, l (gement l), I (versalt I) samt siffrorna 0 (noll) och 1 (ett).