Vanliga frågor: Tvåfaktorsautentisering för ditt Norton-konto

Tvåfaktorsautentisering är en säkerhetsfunktion som lägger till ett extra lager av säkerhet för Norton-kontot. Om du aktiverar funktionen måste du ange lösenordet för Norton-kontot och en speciell verifieringskod som skickas till dig via SMS-meddelande, röstmeddelande eller mobilappen. Den här koden är specifik för ditt Norton-konto och ändras varje gång du loggar in.

Även om någon stjäl eller gissar lösenordet kan de inte komma åt ditt Norton-konto efter att tvåfaktorsautentiseringen har lagts till, då de också måste ange koden i din telefon för att logga in.

Vanliga problem med tvåfaktorsautentisering

• Verifieringskoden har inte mottagits eller fungerade inte

Verifieringskoden som du får är bara giltig under en begränsad tidsperiod. Se till att du loggar in på Norton-kontot så fort som du får koden.

Om du inte fick verifieringskoden på telefonen eller koden inte fungerade måste du begära en ny verifieringskod genom att logga in på ditt konto.

Om du använder en autentiseringsapp öppnar du appen för att hämta den nya verifieringskoden. Om verifieringskoden som du fick inte fungerar väntar du en stund och använder sedan en ny verifieringskod.

• Blivit av med den mobila enheten

Om du har blivit av med din mobila enhet, måste du använda samma telefonnummer i den nya mobilenheten för att ta emot verifieringskoden via ett SMS-meddelande eller röstmeddelanden.

Om du tidigare har loggat in på kontot från en betrodd dator och kryssat i att datorn ska komma ihåg dig kan du logga in från den datorn utan verifieringskod. När du loggar in på kontot stänger du av tvåfaktorsverifiering tills du kan ta emot verifieringskoder igen.

• Mottagande av verifieringskod endast på engelska

För närvarande är verifieringskoden som skickas som ett röst- eller SMS-meddelande endast tillgänglig på engelska. NortonLifeLock arbetar för att göra den tillgänglig på andra språk. Men om du inte vill ha verifieringskoden på engelska kan du använda autentiseringsappen för att generera koden. Ladda ner en kostnadsfri autentiseringsapp på telefonen från Google Play eller App Store.

• En av verifieringsmetoderna fungerade inte

Om du inte kan använda någon av dessa metoder för att få verifieringskoden, måste du använda en alternativ metod. Om du t.ex. inte kan ta emot röstmeddelanden på telefonen, kan du använda SMS-meddelandemetoden eller autentiseringsappen.

Om du inte får åtkomst till någon av metoderna du använde för att registrera dig, låses Norton-kontot och NortonLifeLock kan inte hjälpa dig att få åtkomst till Norton-kontot. Om Norton-kontot är låst kanske du måste skapa ett nytt.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v100023155
Operativsystem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Senast ändrat: 17/11/2020