Kör du det kostnadsfria verktyget Norton Power Eraser i felsäkert läge

Norton Power Eraser är ett program som tar bort hot från din dator. Det kan laddas ner gratis. Programmet kan användas även om du redan har en Symantec-produkt eller någon annan säkerhetsprodukt på datorn. Om du inte kan starta datorn i normalläge kan du köra programmet i felsäkert läge.

Norton Power Eraser är enkelt att ladda ner och söker snabbt igenom din dator på jakt efter de mest aggressiva datorvirusen. Du behöver inte installera det här programmet.

Norton Power Eraser använder aggressiva metoder för att upptäcka hot, och det kan hända att legitima program markeras för borttagning. Du bör därför noga gå igenom sidan med sökresultat innan du tar bort några filer.

STEG 1

Starta datorn i felsäkert läge med nätverk

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Gå till fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration, markera Säker start och välj Nätverk.

Windows XP: Markera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startar om i felsäkert läge med nätverk.

STEG 2

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Gör något av följande beroende vilken webbläsare du har:

• Internet Explorer: Klicka på Kör.

• Firefox eller Safari: Klicka på nedladdningsalternativet i webbläsarens övre högra hörn för att visa nedladdade filer och klicka på filen som du laddade ner.

• Chrome: Klicka på den nedladdade filen som visas längst ned i det vänstra hörnet.

3. Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Läs igenom licensavtalet och klicka på Acceptera.

5. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

6. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

7. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

STEG 3

Starta om datorn i normalläge

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Avmarkera Säker start på fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration.

Windows XP: Avmarkera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startas i normalläge. Det kan ta några minuter.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20100917002731EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 18/08/2017