Åtgärda problem med att starta datorn

Det här problemet beror vanligen på hot eller oönskade program. Starta om datorn i felsäkert läge i nätverket och kör en Norton Power Eraser-sökning för att lösa problemet.

STEG 1

Starta datorn i felsäkert läge med nätverk

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Gå till fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration och välj Säker start och Nätverk.

I Windows XP: På fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration väljer du /SAFEBOOT och Nätverk.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startar om i felsäkert läge med nätverk.

STEG 2

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Kör Norton Power Eraser genom att dubbelklicka på filen NPE.exe.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

STEG 3

Starta om datorn i normalläge

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Avmarkera Säker start på fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration.

Windows XP: Avmarkera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startas i normalläge. Det kan ta några minuter.

Sök igenom datorn med Norton Bootable Recovery Tool om problemet kvarstår.

STEG 4

Sök igenom datorn med Norton Bootable Recovery Tool

• Norton Bootable Recovery Tool startar din dator via dvd- eller USB-enheten och söker igenom datorn. Du måste ladda ner och skapa Norton Bootable Recovery Tool på en dvd- eller USB-enhet.

Du behöver följande för att skapa och köra Norton Bootable Recovery Tool:

• En tom dvd-skiva eller USB-enhet

• Åtkomst till en annan dator med internetanslutning där du kan ladda ner och skapa av Norton Bootable Recovery Tool på en dvd-skiva eller USB-enhet.

Du kan få mer information om hur du använder Norton Bootable Recovery Tool om du går till nedladdningssidan för Norton Bootable Recovery Tool och väljer språk.

Kontakta tillverkaren av datorn om du fortfarande inte kan starta den efter att ha utfört dessa steg.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20100815092745EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 19/12/2017