Fel: "Produkten är inte kompatibel med datorns operativsystem..." under installationen av Norton

Du kan även se felmeddelandet "Norton-produkten går inte att installera i kompatibilitetsläget. Stäng fönstret och starta om installationsprogrammet i normalläge". Dessa felmeddelanden kan visas om Norton inte är kompatibelt med operativsystemet eller om du kör installationsprogrammet i kompatibilitetsläget.

Kontrollera Nortons kompatibilitet

• Norton som du vill installera fungerar endast i följande operativsystem:

• Microsoft Windows® 10 (alla versioner förutom Windows 10 S).

• Microsoft Windows 8/8.1 eller senare (alla versioner).

• Microsoft Windows 7 (alla versioner) med Service Pack  1 eller senare

• Microsoft Windows Vista (alla versioner) med Service Pack 1 eller senare*

• Microsoft Windows XP (32-bitars) Home/Professional med Service Pack 3) eller senare*

*Säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7) får. Däremot kommer ditt Norton säkerhetsprogram att med LiveUpdate fortsätta ta emot de senaste malware-definitionerna, sårbarhetsuppdateringarna och kompabilitetskorrigeringarna. Identity Safe webbläsartillägg stöds inte längre på operativsystemen Windows Vista och Windows XP. För mer information, se Norton-underhållsläge för Windows XP och Windows Vista.

Kör Windows Update

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

wuapp

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

3. Klicka på Sök efter uppdateringar i den vänstra panelen.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

Kör installationsprogrammet i normalläge

Kontrollera att du inte kör Norton-installationsprogrammet i kompatibilitetsläget.

1. Högerklicka på den nedladdade Norton-installationsfilen och klicka på Egenskaper.

2. Avmarkera Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för under Kompatibilitetsläge på fliken Kompatibilitet.

3. Installera Norton.