Vad du bör göra när du ser en oklassificerad webbplats i en aktivitetsrapport från Norton Family

Tusentals nya webbplatser skapas varje dag. Norton Family-teamet analyserar och grupperar dessa webbplatser i olika kategorier. Webbplatser som ännu inte har analyserats och klassificerats kallas oklassificerade.

Om du anser att en oklassificerad webbplats är säker för dina barn kan du låta dem besöka webbplatsen. Du kan också skicka webbplatsen till Norton Family för att få den analyserad och klassificerad.

Tillåta eller blockera en oklassificerad webbplats och skicka en begäran om utvärdering av webbplatsen

1. Logga in på webbplatsen Norton Family med din e-postadress och ditt lösenord.

2. Klicka på ikonen för barnprofilen under Barn.

3. Klicka på Barnets aktiviteter på fliken Regler för barnet för att visa aktivitetsrapporterna.

4. Klicka på rutan Webböversikt.

5. Klicka på den webbplats som är markerad som Oklassificerad på fliken Webben.

6. Under Vad vill du göra? väljer du något av följande:

• Om du vill tillåta åtkomst till webbplatsen markerar du Låt barnet kunna se allt innehåll på den här webbplatsen.

• Om du vill blockera åtkomst till webbplatsen avmarkerar du Låt barnet kunna se allt innehåll på den här webbplatsen.

• Om du vill tillåta åtkomst till alla okategoriserade webbplatser avmarkerar du kryssrutan under Välj för att tillåta/blockera kategorier som den här webbplatsen tillhör:

7. Klicka på Spara.

8. Skicka webbplatsen för klassificering genom att klicka på Ifrågasätt klassificeringen av webbplatsen under Kategori.

Ett nytt fönster öppnas i din webbläsare.

9. Välj lämplig kategori i fönstret som visas.

10. Förklara kortfattat varför du tycker att webbplatsen ska tillhöra den kategori du har valt.

11. Klicka på Spara.