Installera om Norton Online Backup

Avinstallation av Norton Online Backup från en dator tar inte bort den säkerhetskopia som har skapats för datorn. När du installerar om Norton Online Backup på samma dator skapas en ny säkerhetskopia.

När du har installerat om Norton Online Backup bör du ta bort den tidigare säkerhetskopian från ditt Norton Online Backup-konto. Om du vill återställa filer från tidigare säkerhetskopior, se till att göra detta innan du tar bort den gamla säkerhetskopian.

STEG 1

Installera om Norton Online Backup

1. Logga in på webbplatsen för Norton Online Backup med din e-postadress och ditt lösenord.

2. Klicka på Lägg till dator bredvid Mina enheter.

3. Läs igenom villkoren för tjänsten och markera sedan rutan Jag har läst och accepterar villkoren för tjänsten.

4. Klicka på Starta nedladdning.

Spara Norton Online Backup-installationsfil på skrivbordet vid uppmaning.

5. När nedladdningen är slutförd dubbelklickar du på den fil som du har laddat ner.

Om en säkerhetsvarning visas klickar du på Kör.

6. Utför installationen genom att följa anvisningarna på skärmen.

7. Ange ett nytt namn på datorn när du lägger till ett Visningsnamn på sidan Datorns namn. Välj inte ett namn som du har använt tidigare.

En ny säkerhetskopia skapas, även om det är samma dator som du har konfigurerat säkerhetskopiering för tidigare. Om du anger ett nytt datornamn blir det enklare att skilja den tidigare säkerhetskopian från den nya.

8. Klicka på OK.

9. Nu när datorn har lagts till måste du gå till inställningarna och konfigurera säkerhetskopian igen.

STEG 2

Ladda ner filer från en tidigare gjord säkerhetskopia

Om du inte vill återställa några filer från den tidigare säkerhetskopian går du vidare till steg 3.

1. På hemsidan för Norton Online Backup väljer du Filåtgärder bredvid den tidigare säkerhetskopieringen och klickar sedan på Ladda ner en fil.

2. Gå till fönstret Mappar, klicka på mappens namn och navigera genom mappstrukturen.

I fältet Filer visas de säkerhetskopierade filer som finns i den aktuella mappen.

3. Under Filer klickar du på den fil du vill ladda ner.

4. Följ webbläsarens anvisningar för att spara filerna på din dator.

5. Om du vill ladda ner flera filer från säkerhetskopieringen upprepar du raderna 3 till 5 för varje fil.

STEG 3

Ta bort den tidigare säkerhetskopian

Åtgärden att ta bort en tidigare dator är permanent. Se till att återställa alla nödvändig data innan du avslutar detta steg.

1. Klicka på Ta bort dator på hemsidan för Norton Online Backup.

2. Klicka på Ta bort bredvid den tidigare säkerhetskopieringen.

3. Klicka på OK.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20090424164311EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 30/08/2017