Ladda ned återställningsverktyget Norton Bootable Recovery Tool för Norton 360 som finns förinstallerat på datorn

Norton Recovery Tool finns för hämtning som en ISO-fil. En ISO-fil är en fullständig avbildning av en cd-rom-skiva. Du måste först bränna den på en cd-skiva innan du kan använda den. Om du vill bränna ISO-filen med Norton Recovery Tool på en cd-skiva behöver du:

• En tom cd-r-skiva (använd inte en cd-rw-skiva).

• Laddade ner ISO-filen med Norton Recovery Tool.

• Ett program som klarar att bränna en cd, till exempel GEAR, Nero Burning ROM eller Roxio Easy CD Creator.

Om din dator är smittad rekommenderar vi att du laddar ned och bränner cd:n Norton Recovery Tool på en annan dator som inte är smittad.

Den beräknade nedladdningstiden för olika typer av Internetanslutningar anges nedan:

Anslutningstyp

Beräknad nedladdningstid

Modem, 56 kbp/s

10 timmar

256 kbp/s (DSL)

2 timmar

1 Mbp/s

32 minuter

STEG 1

Ladda ner ISO-filen med Norton Recovery Tool

1. Ladda ner ISO-filen med Norton Recovery Tool.

LADDA NER

2. Spara filen på skrivbordet.

STEG 2

Bränn ISO-filen med Norton Recovery Tool på en cd-skiva

Tänk på att du inte bränner en ISO-avbildning på samma sätt som du gör en data- eller musik-cd-skiva. För att skapa skivan behöver du ett program som kan bränna en cd-skiva, till exempel GEAR PRO Professional Edition, Roxio Easy CD Creator eller Nero Burning ROM. Varken Windows XP eller Vista kan användas på egen hand för att skapa den här typen av cd-skiva.

• Gear PRO Professional Edition: Använd funktionen "Open external physical image" (Öppna extern fysisk bild) för att bränna ISO-avbildningen till en cd-skiva. Mer information finns i dokumentationen till programmet.

• Nero Burning ROM: Använd funktionen "Burn Image" (Bränn avbildning) för att bränna ISO-avbildningen på en cd-skiva. Mer information finns i dokumentationen till programmet.

• Easy CD Creator: Använd "Create CD from Disc Image" (Skapa cd från diskavbildning) eller "Record to CD" (Spela in på cd) för att bränna ISO-avbildningen till en cd-skiva. Mer information finns i dokumentationen till programmet.

Om du inte har något cd-bränningsprogram på datorn kan du ladda ner GEAR ISO Burn från webbplatsen GEAR Software.

1. Gå till nedladdningssidan för GEAR ISO Burn.

GÅ DIT NU

2. Klicka på Ladda ner nu och spara filen på skrivbordet.

3. Dubbelklicka på filen GEARISOBurn.exe på skrivbordet i Windows.

Slutför installationen genom att följa anvisningarna på skärmen.

4. När installationen är klar dubbelklickar du på ikonen för GEAR ISO Burn-snabbmenyn på skrivbordet i Windows.

5. Klicka på Bläddra i fönstret GEAR ISO Burn och leta reda på den nedladdade ISO-filen.

Om du har fler cd/dvd-enheter väljer du cd/dvd-brännare i listrutan.

6. Infoga en tom cd-skiva i cd/dvd-enheten.

7. Klicka på Bränn.

STEG 3

Kör återställningsverktyget Norton Recovery Tool

Efter att du har överfört ISO-filen på rätt sätt till en cd-skiva med Norton Recovery Tool kan du använda cd-skivan för att utföra en virussökning.

1. Mata in cd-skivan Norton Recovery Tool i cd-rom-enheten.

2. Stäng alla program och starta om datorn.

3. När meddelandet om att trycka på valfri tangent för att starta datorn från en cd- eller dvd-skiva visas trycker du på Retur.

4. Välj språk i Norton Recovery Tool-fönstret och klicka på OK.

5. Ange produktnyckeln för Norton 360 och godkänn därefter licensavtalet genom att klicka på Jag accepterar.

6. Klicka på Starta sökning.

7. Följ anvisningarna.

8. När sökningen är klar tar du ut cd-skivan från cd-rom-enheten och startar om datorn.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20090306135327EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 15/09/2010