Blåskärmsfel vid installation av Norton

STEG 1

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Klicka på Spara.

3. Välj att spara filen på skrivbordet och klicka sedan på Spara.

4. Kör Norton Power Eraser genom att dubbelklicka på filen NPE.exe.

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

5. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

6. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

7. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

8. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

STEG 2

Starta datorn i felsäkert läge med nätverk

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Gå till fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration, markera Säker start och välj Nätverk.

Windows XP: Markera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startar om i felsäkert läge med nätverk.

STEG 3

Ladda ner Norton från ditt Norton-konto

1. Logga in på Norton.

2. Om du inte redan är inloggad i Norton uppmanas du att logga in. Ange e-postadressen för och lösenordet till ditt Norton-konto och klicka på Logga in.

Om du inte har ett konto klickar du på Skapa konto och genomför registreringen.

3. Klicka på Installation av NORTON i fönstret Konfiguration.

Om du vill installera en ny produkt som inte är registrerad i ditt Norton-konto, klickar du på Ange en ny produktnyckel. Starta nedladdningen genom att ange produktnyckeln eller PIN-koden.

4. Klicka på Godkänn och ladda ner.

5. Gör något av följande beroende på vilken webbläsare du har:

• Internet Explorer eller Microsoft Edge: Klicka på Kör.

• Firefox eller Safari: Visa nedladdade filer genom att klicka på alternativet för nedladdning i webbläsarens övre högra hörn, och dubbelklicka på den fil du har laddat ner.

• Chrome: Dubbelklicka på den fil du har laddat ner i det nedre vänstra hörnet.

6. Om fönstret User Account Control öppnas klickar du på Fortsätt.

7. Följ anvisningarna på skärmen

Norton är nu installerat och aktiverat.

STEG 4

Starta om datorn i normalläge

1. Stäng alla program.

2. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

3. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

msconfig

Om fönstret User Account Control visas, klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Avmarkera Säker start på fliken Systemstart i fönstret Systemkonfiguration.

Windows XP: Avmarkera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Verktyg för systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startas i normalläge. Det kan ta några minuter.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20090204164101EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 21/09/2017