Installera Norton Online Backup för första gången

STEG 1

Ladda ner och installera Norton Online Backup-klienten

1. Gå till webbplatsen för Norton Online Backup och logga in med e-postadressen och lösenordet för ditt Norton-konto.

Om du inte har något Norton-konto fyller du i formuläret Inställningar för nya användare och klickar på Registrera dig.

2. Läs igenom villkoren för tjänsten, markera Jag har läst och accepterar villkoren för tjänsten och klicka sedan på Nästa.

3. Ange aktiveringskoden och klicka sedan på Fortsätt.

Nedladdningen av Norton Online Backup-klienten startar automatiskt. I Windows sparar du filen genom att följa anvisningarna i webbläsaren.

4. Gör något av följande:

• I Windows dubbelklickar du på den NortonOnlineBackup.exe -fil som du har laddat ner.

Om en säkerhetsvarning visas klickar du på Kör.

• I en Macintosh-produkt startas installationsprogrammet till Norton Online Backup automatiskt när nedladdningen är klar.

5. Slutför installationen genom att följa anvisningarna på skärmen.

6. Klicka på Klar i fönstret Välkommen till Norton Online Backup.

STEG 2

Konfigurera inställningarna för Norton Online Backup på datorn

1. Högerklicka på Norton Online Backup-ikonen i meddelandefältet eller systemfältet och klicka sedan på Hem.

Ange e-postadress och lösenord när du uppmanas att göra det och klicka sedan på Logga in.

2. Klicka på Inställningar bredvid den dator vars inställningar du tänker konfigurera.

3. Markera de filkategorier som du vill säkerhetskopiera på fliken Vad.

4. Om du vill säkerhetskopiera specifika filer klickar du på Lägg till filer.

Om en säkerhetsvarning visas klickar du på Fortsätt. Bläddra för att hitta den fil som ska läggas till i säkerhetskopian.

5. Om du vill säkerhetskopiera specifika mappar klickar du på Lägg till mappar.

Om en säkerhetsvarning visas klickar du på Fortsätt. Bläddra för att hitta den mapp som ska läggas till i säkerhetskopian.

6. Gör något av följande på fliken När, beroende på när och hur du vill köra säkerhetskopieringen:

• Välj Schemalagd om du vill schemalägga säkerhetskopieringen. Välj Dagligen, Veckovis eller Månadsvis från listrutan och välj sedan dag, datum eller ungefärlig starttid för säkerhetskopieringen.

Som standard schemaläggs säkerhetskopiorna för automatiskt körning.

• Välj Manuellt (använd bara "säkerhetskopiering nu") om du vill köra säkerhetskopiering manuellt.

7. Klicka på Spara.

Tack!

Tack för att du använder Norton Support.

< Tillbaka

Denna lösning gjorde det enkelt för mig att hantera mitt problem.

Ja Nej

Hjälp oss att förbättra denna lösning.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre.

Vad vill du göra nu?

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20090203112058EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Mac OS X 10.8.x, Mac OS X 10.7.x, Mac OS X 10.6.x, Mac OS X 10.5.x
Senast ändrat: 17/05/2013