Norton Utilities visar statusen "Systemsäkerheten är låg"

STEG 1

Kör Smart Update

1. Starta Norton Utilities.

Om fönstret för kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Fortsätt.

2. Klicka på Smart Update i det övre högra hörnet av fönstret.

3. Klicka på Nästa.

Smart Update ansluter till uppdateringsservern och söker efter tillgängliga uppdateringar.

4. Markera alla uppdateringar som visas i listan och klicka på Nästa.

5. Klicka på Slutför.

Om problemet kvarstår går du till steg 2.

STEG 2

Starta datorn i felsäkert läge

1. Stäng alla program.

2. Gör något av följande, beroende på operativsystem:

• I Windows 7 respektive Vista: Klicka på Start och sedan på Alla program > Tillbehör > Kör.

• I Windows XP: Klicka på Start > Kör.

3. Skriv följande och klicka på OK i dialogrutan Kör:

msconfig

Om fönstret för kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Fortsätt.

4. Gör något av följande (beroende på vilket operativsystem du har):

• Windows 7 respektive Vista: Markera Säker start på fliken Start i fönstret Systemkonfiguration.

• Windows XP: Markera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i fönstret Systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startar om i felsäkert läge. Detta kan ta flera minuter.

STEG 3

Kör en registersökning

1. Starta Norton Utilities.

Om fönstret för kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Fortsätt.

2. Klicka på Rensa registret.

Norton Utilities söker efter problem i Windows-registret.

3. Klicka på Reparera när sökningen är avslutad.

4. Klicka på Fortsätt.

5. Upprepa punkterna 1 t.o.m. 4 för att kontrollera att alla problem har åtgärdats.

STEG 4

Starta datorn i normalläge

1. Stäng alla program.

2. Gör något av följande, beroende på operativsystem:

• Windows 7 och Vista: Klicka på Start och sedan på Alla program > Tillbehör > Kör.

• Windows XP: Klicka på Start > Kör.

3. Skriv följande i dialogrutan Kör och klicka på OK :

msconfig

Om fönstret för kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Fortsätt.

4. Gör något av följande, beroende på operativsystem:

• Windows 7 och Vista: Markera Säker start på fliken Start i Systemkonfiguration.

• I Windows XP: Avmarkera /SAFEBOOT på fliken BOOT.INI i Systemkonfiguration.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Starta om när du ombeds att starta om datorn.

Datorn startas om i normalläge. Det kan ta flera minuter.

Vad gör jag om det inte fungerade?

< Tillbaka

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.