Problem vid körning av flera säkerhetsprodukter

Fakta om att ha två eller flera säkerhetslösningar installerade på samma dator

Varje säkerhetsprogram har utvecklats för att fungera oberoende på en dator, och flera säkerhetslösningar på samma dator är vanligen inte optimerade att fungera tillsammans vilket ger följande problem med prestanda.

1. Prestandaförsämring i datorn

• Detta är resultatet av två eller flera processer med liknande funktioner som tävlar med varandra om systemresurserna för att utföra samma sak.

• På Symantec har vi funnit att installation av flera säkerhetsprogram kan reducera start- och stängningsprocesser med så mycket som 300 %.

2. Sämre verkningsgrad för upptäckt av hot

• Eftersom antiviruskomponenter körs i realtid för att skydda datorn från hot, kan flera realtidssökningar försöka eliminera ett enskilt hot och blockera varandras funktion.

• Redan två parallella antivirusprodukter kan göra att sökningar tar så mycket som 10 gånger längre tid än normalt, och två parallella antispionprodukter kan göra att söktiden ökar med 40 %.

Symantec rekommenderar

• Alla Norton-produkter är utformade för att optimera prestanda, med hänsyn tagen till alla olika aspekter av säkerhetslösningen. När du väljer ett högpresterande programpaket som Norton Internet Security, Norton 360, Norton Security eller Norton Security with Backup får du bättre skydd för dina datorer.

Norton-lösningar inkluderar olika säkerhetskomponenter (brandvägg, antivirus, skydd mot spionprogram, programskydd, webbläsarskydd, intrångsskydd, skydd mot nätfiske (antiphishing), skydd mot rootkit osv.) för att dela information och fungera tillsammans så att du får en robustare säkerhetslösning.

Norton är också optimerat att fungera effektivare utan att reducera datorns prestanda.

Windows Defender-funktionen inaktiveras automatiskt när du har installerat Norton på datorn.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: kb20080520095244EN_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 11/08/2017