Inne produkty

Wyłączanie usługi automatycznego odnawiania produktów Norton

W tym dokumencie opisano procedurę wyłączania lub anulowania usługi automatycznego odnawiania produktu Norton, aby uniknąć automatycznego pobierania opłat i odnowienia subskrypcji w przyszłości. Wykonanie tej procedury może być wymagane w przypadku zakupienia nowego produktu Norton i konieczności wyłączenia usługi dla poprzedniego produktu, który nie jest już używany.

Po anulowaniu usługi automatycznego odnawiania dla bieżącego produktu należy ręcznie odnowić subskrypcję przed jej wygaśnięciem, aby nie utracić ochrony zapewnianej przez produkt Norton. Jeśli konto zostało już obciążone i użytkownik chce uzyskać zwrot kosztów, należy przeczytać artykuł Żądanie zwrotu kosztów automatycznego odnowienia produktu Norton.

Wyłączanie usługi automatycznego odnawiania produktów Norton

  1. Zaloguj się na koncie Norton.

  2. Na stronie Subskrypcje przesuń suwak do pozycji WYŁ. obok produktu Norton, którego automatyczne odnawianie chcesz anulować.

  3. Gdy wyświetlony zostanie monit potwierdzający, kliknij przycisk Wyłącz.

  4. W programie marki Norton zostanie wyświetlony monit o ręczne odnowienie subskrypcji, gdy zbliży się czas jej wygaśnięcia.

Film

Dziękujemy!

Dziękujemy za skorzystanie ze wsparcia technicznego dla produktów marki Norton.

< Wstecz

Dzięki temu rozwiązaniu udało mi się rozwiązać problem.

Tak Nie

Pomóż nam poprawić to rozwiązanie.

Dziękujemy za pomoc we wprowadzaniu ulepszeń.

Co chcesz teraz zrobić?

Przeglądaj w poszukiwaniu rozwiązań lub skontaktuj się.

Identyfikator dokumentu: kb20090818144126EN_EndUserProfile_pl_pl
System operacyjny: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Ostatnia modyfikacja: 18/06/2018