Rapportere mistanke om feil sporing (falskt positivt svar) til Symantec

Dette dokumentet beskriver hvordan du rapporterer et falsk positivt svar til Symantec ved å bruke nettskjemaet for falske positive svar.

Rapportere falske positive svar til Symantec

1. Gå til Rapporter mistanke om feil (falske positive resulater)

2. Velg et egnet alternativ under Når oppsto sporingen du rapporterer?.

• A1 - Når du laster ned eller opp en fil

• A2 - Mens du bruker et program

• A3 - Når du installerer et program

• A4 - Når du surfer på Internett

• A5 - Under et planlagt søk, eller under et søk jeg startet

• A6 - Når du sender eller mottar e-post

• A7 - Mens du skriver eller leser filer til/fra en lagringsenhet

• A8 - Vet ikke, er usikker, eller alternativene som tilbys, gjelder ikke

3. Klikk på Neste.

4. Velg produktet under Hvilket produkt brukte du da du så dette?.

Klikk på Vis skjermbilde ved siden av hvert alternativ for å vise et skjermbilde av hvert produkt som et eksempel.

• Enterprise Endpoint-produkter

• B1 - Symantec Endpoint Protection 12.x

• B2 - Symantec Endpoint Protection 14.x

• Advanced Threat Protection :

• B3 - Symantec Advanced Threat Protection: nettverk, endepunkt eller roaming

• Consumer Endpoint-produkter

• B4 - Norton Internet Security eller Norton AntiVirus

• B5 - Norton Security eller Norton Security with Backup

• B6 - Norton 360

• B7 - Norton Rescue Tool (Norton Power Eraser eller Norton Bootable Recovery Tool)

• Sky og tjenester

• B8 - Symantec Endpoint Protection SBE 2013

• B9 - Web Security.cloud

• Mobil

• B10 - Norton Mobile Security (alle versjoner)

• B11 - Vet ikke, er usikker, eller alternativene som tilbys, er ikke relevante

5. Klikk på Neste.

6. Velg et egnet alternativ under Hvilke av følgende sporingstyper rapporterer du?.

Avhengig av valget på trinn 2 og trinn 4, kan det hende at noen alternativer ikke vises.

• C1 - Nedlasting/File Insight (omdømmebasert sporing)

• C2 - SONAR (sporing av atferdsheuristikk)

• C3 - Auto-Protect (filbasert sporing)

• C4 - ATP AntiVirus / AV-filskanning (filbasert sporing)

• C5 - IPS (sporingav nettverksinntrenging, fordel)

• C6 - Søk på forespørsel / Planlagt søk

• C7 - SafeWeb (nettfiskings-URLer, skadelige nettsider)

• C8 - Cynic (Sandbox-nøytralisering)

• C9 - Mobile Insight (mobilappanalyse og omdømmebasert sporing)

• C10 - Dynamisk motstandsintelligens

• C11 - Vet ikke, er usikker, eller alternativene som tilbys, er ikke relevante

7. Klikk på Neste.

8. Velg en egnet innsendingstype fra rullegardinlisten under Hjelp oss med å finne programvaren.

• For Last opp en fil

Klikk på Velg fil og velg en fil du vil sende inn.

Retningslinjer for filopplasting:

• Opplastinger kan være på maksimalt 100 MB.

• Du kan laste opp maksimalt ni filer i hver innsending ved å plassere prøvefilene i en ZIP- eller RAR-mappe.

• Opplastinger må ikke være passordbeskyttet. Passordbeskyttede filer kan ikke behandles.

• For Oppgi en direkte nedlastings-URL eller Oppgi en URL for dynamisk motstandsintelligens (ATP) eller Oppgi blokkert URL (IPS)

Skriv inn URLen i tekstboksen.

Retningslinjer for direkte nedlastings-URLer:

• URLene må starte med http:// eller https:// eller ftp:// eller må returene en fil som svar.

• Filene må ikke være passordbeskyttet. Passordbeskyttede filer kan ikke behandles.

• For Oppgi en passordbeskyttet URL

Oppgi URLen, brukernavn og passord.

• Dette alternativet skal brukes for å oppgi en URL som er passordbeskyttet. Automatiseringen vil forsøke å laste ned filen(e) ved hjelp av den angitte brukerinformasjonen.

• URLene må starte med http:// eller https:// eller ftp:// eller må returene en fil som svar.

• Filene må ikke være passordbeskyttet. Passordbeskyttede filer kan ikke behandles.

• I feltet Angi en fil-hash-kode

Skriv inn fil-hash-koden i tekstfeltet.

Veiledning for innsending av hash-kode:

• Hash-koden du angir, skal ha MD5- eller SHA256-format.

• Filen må være på maksimalt 100 MB i filstørrelse.

• Hash som sendes inn bør bare bestå av en eneste fil. Beholdere som for eksempel ZIP eller RAR støttes ikke.

9. Skriv inn nødvendig informasjon under Fortell oss om sporingen.

• Navn på programvaren som spores

Hvis du ikke vet det, eller er usikker, kan du hoppe over dette feltet.

• Sporingsnavn angitt av Symantec-produktet

Dette feltet er obligatorisk.

• Filisolasjon, informasjon fra produktutklippstavlen eller andre detaljer

Dobbeltklikk på Sikkerhet og deretter på Logg i produktets hovedvindu. Velg Isolasjon i rullegardinmenyen i vinduet Sikkerhetslogg, ved siden av Vis. Klikk på aktiviteten, deretter på Flere alternativer og så på Kopier til utklippstavlen. Deretter limer du inn innholdet her.

10. Skriv inn den nødvendige informasjonen under Dine detaljer.

• Kontaktperson

• E-postadresse

• Bekreft e-postadresse

Skriv inn riktig e-postadresse for å motta e-postmeldinger om sporingsnummer og resultater.

• Er du oppretter eller distributør av den aktuelle programvaren?

11. Velg Forstått under Send.

Oppgi så mye informasjon som mulig. Innsendinger med utilstrekkelige detaljer blir avvist.

12. Skriv inn tegnene som vist i Sikkerhetstegn i boksen Svar and og klikk på Send.

13. Hvis vi mottar din rapport om falskt positivt svar, vil du motta en e-postmelding med et sporingsnummer på engelsk.

Tittel: [Ingen Svar] Innsending av falskt positivt svar (12345)

Takk for at du kontaktet Symantec.

Innsendingen er mottatt og vil bli vurdert. Vi forsøker å svare på alle innsendinger innen 2 virkedager.

Sporingsnummeret for innsendingen er 12345. Henvis til dette sporingsnummeret i fremtidig korrespondanse om dette problemet.

14. Du vil motta en e-post på engelsk fra Symantec, med resultatet av analysen av det falske positive svaret.

• Hvis det er fastsatt at dette er en skadelig fil eller URL.

Tittel: [Ingen Svar] Innsending av falskt positivt svar (12345)

I forbindelse med innsending 12345.

Etter videre analyse og undersøkelse har vi funnet ut at de aktuelle URLene oppfyller de nødvendige kriteriene for å bli sporet av våre produkter. Derfor kan vi ikke tilbakekalle sporingen.

• Hvis det er fastsatt at dette er en ikke-skadelig fil eller URL.

Tittel: [Ingen Svar] Innsending av falskt positivt svar (12345)

I forbindelse med innsending 12345.

Etter videre analyse og undersøkelse har vi bekreftet innsendingen din, og som et resultat av dette vil sporinger for følgende filer fjernes fra produktene våre.

• Filnavn:

• MD5:

• SHA256:

Merk: Det kan ta opptil 24 timer før elementet legges inn på hvitelisten av LiveUpdate.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v126152382_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Mac OS X, Windows
Sist endret: 30/05/2019