Beskyttelse mot skadeprogrammet Coinminer

Hva er skadeprogrammet Coinminer?

Coinminers (også kalt Bitcoin-mining eller mining av kryptovaluta) er programmer som genererer Bitcoin, Monero, Ethereum eller andre kryptovalutaer blir stadig mer populære. Når de kjøres for egen gevinst, kan de være en verdifull inntektskilde.

Mange utviklere av skadeprogrammer har imidlertid laget trusler og virus som bruker vanlig miningprogramvare til å benytte seg av andres databehandlingsressurser (CPU, GPU, RAM, nettverksbåndbredde og strøm) uten at de er klar over det eller har tillatt det (f.eks. kryptojacking).

Hvilke typer mining av kryptovaluta er tilgjengelig?

Det finnes mange forskjellige metoder for å tvinge en datamaskin eller enhet til å mine kryptovaluta. Dette er de tre viktigste miningtypene:

• Kjørbare filer : Dette er vanlige skadelige kjørbare filer (.exe) eller kjørbare PUA-filer (potensielt uønsket programvare) som er plassert på datamaskinen og er utviklet for å mine kryptovaluta.

• Nettleserbasert mining av kryptovaluta : Disse miningprogrammene som bruker Javascript (eller lignende teknologi), utfører mining i en nettleser og forbruker ressurser så lenge nettleseren er åpen på det aktuelle nettstedet. Noen miningprogrammer brukes bevisst av nettstedets eier i stedet for å kjøre annonser (f.eks. Coinhive), mens andre er injisert på et legitimt nettsted uten at nettstedseieren er klar over det eller har tillatt det.

• Avanserte filløse miningprogrammer : Det har dukket opp skadeprogrammer som utfører mining i datamaskinens minne ved å misbruke legitime verktøy som PowerShell. Et eksempel er MSH.Bluwimps, som også utfører flere andre skadelige handlinger i tillegg til mining.

Hvordan vet jeg om enheten min brukes til mining av kryptovaluta?

Mining av kryptovaluta kjører på ulike plattformer, deriblant:

• Windows

• Mac

• Linux

• Android

• IoT-enheter (Tingenes Internett)

Norton-produkter viser vanligvis en advarsel når det oppdages filer som er knyttet til mining av kryptovaluta, selv om åpen kildekode og populær miningprogramvare kan være potensielt uønsket programvare (PUA).

Her er et par indikasjoner på at en datamaskin er utsatt for mining:

• Høy CPU- og GPU-bruk

• Overoppheting

• Krasjer og hyppig omstart

• Langsom responstid

• Uvanlig nettverksaktivitet (f.eks. tilkobling til miningrelaterte nettsteder eller IP-adresser).

Er jeg beskyttet mot dette skadeprogrammet?

Norton beskytter deg mot skadeprogrammet Coinminer. Kjør LiveUpdate for å forsikre deg om at Norton-definisjonene dine er oppdatert og kjør et fullstendig systemsøk.

• Lukk nettleserfanen der den oppdagede URL-adressen er åpen. Du bør unngå å besøke det oppdagede nettstedet.

• Det oppdagede potensielle Coinminer-skadeprogrammet eller -filen skal fjernes fra datamaskinen. Du bør unngå å bruke programmet.

TRINN 1

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Dobbeltklikk på Sikkerhet i hovedvinduet, og klikk deretter på LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er fullført, klikker du på OK.

4. Kjør LiveUpdate flere ganger, til du ser meldingen «Norton-produktet har de nyeste beskyttelsesoppdateringene».

5. Avslutt alle programmer, og start deretter datamaskinen på nytt.

TRINN 2

Kjør et fullstendig systemsøk

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. I hovedvinduet dobbeltklikker du på Sikkerhet, og klikker så på Søk.

3. Klikk på Fullstendig systemsøk i vinduet Søk, og klikk deretter på .

4. Klikk på Avslutt når søket er ferdig.

Hvordan kan jeg utelukke dette nettstedet eller programmet?

Utelatelser reduserer beskyttelsesnivået og bør bare brukes hvis du har et spesielt behov for det.

Hvis du vil ha tilgang til et nettsted, en fil eller et program som er blokkert av Norton, gjør du ett av følgende.

Hvordan kan jeg plassere dette nettstedet eller programmet på hvitelisten?

Hvis Norton klassifiserer programvaren som skadelig, og du vil rapportere dette som et falskt positivt svar, ser du artikkelen Norton viser feilaktige varsler om at en fil er infisert, eller om at et program eller nettsted er mistenkelig.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v125881893_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 03/06/2019