Konfigurere grenser for Nettoppsyn i Norton Family

Nettoppsyn støttes på Windows-datamaskiner, Android-telefoner og -nettbrett, iPhone og iPad.

Nettoppsyn lar barna utforske nettet fritt, samtidig som du informeres om hvilke nettsteder de besøker. Du får også tilgang til verktøy for å hjelpe dem med å unngå upassende innhold. Du kan beskytte barna dine ved å blokkere tilgang til nettsteder som er upassende. I noen tilfeller har et tillatt nettsted innhold som tilhører en blokkert kategori av nettsteder. Hvis barna besøker slike nettsteder, blokkerer Norton Family den spesifikke delen av nettstedet som tilhører det blokkerte nettstedet.

For å få effektivt nettoppsyn på iOS-enheter må du passe på at du har installert og aktivert VPN. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Konfigurere Norton Family på barnets iPhone eller iPad.

Basert på grensene du angir i Nettoppsyn, vil VPN overvåke og blokkere aktivitetene til barnet på andre apper enn Norton Family-nettleseren.

I Windows må du sørge for at du har aktivert leserutvidelsen for Norton Family. Hvis barnets PC har Norton Family-versjon 3.7.3 eller nyere, tilbyr Norton Family et ekstra lag med beskyttelse og viser en nettleserspesifikk blokkeringsside selv om barnet har tuklet med leserutvidelsen, startet inkognitomodus eller private surfemoduser, eller brukt tredjepartsnettlesere som ikke støttes, for å få tilgang til et blokkert nettsted. Når du mottar et varsel om slike hendelser, må du imidlertid sjekke barnets PC og aktivere leserutvidelsen for å få fullstendig beskyttelse.

Du kan bruke Norton-nettstedet eller Norton Family-appen for foreldre når du vil vise eller oppdatere grenser.

Norton-nettstedet eller Norton Family-appen for iOS

1. Logg på kontoen.

2. Velg barnet du vil angi Nettoppsyn for.

3. I delen Internett klikker eller trykker du på innstillingsikonet og gjør følgende.
  4. Når du skal starte eller stoppe NETTOPPSYN, flytter du Av/på-bryteren til Av eller .

5. Klikk på Vis standardgrenser etter aldersgruppe for å vise anbefalte innstillinger for barnets aldersgruppe.

6. Velg ønsket overvåkningsnivå under Begrensningsnivå.

7. Under Overvåkingsnivå velger du hva du vil at Norton Family skal gjøre når barnet ikke følger grensen.

8. Under Internett-kategorier klikker eller trykker du på en kategori for å tillatte eller blokkere alle nettstedene som tilhører den aktuelle kategorien. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Nettstedskategorier i Norton Family

9. Velg Blokker ukategoriserte nettsteder for å blokkere nettsteder som ikke hører til noen av kategoriene.

10. Under Begrensede nettsteder angir du URL-adressen til nettstedet du vil blokkere. Deretter klikker eller trykker du på pluss-ikonet Hvis du vil fjerne et begrenset nettsted du har lagt til, klikker eller trykker du på papirkurvikonet.
  11. Under Tillatte nettsteder angir du URL-adressen til nettstedet du vil tillate. Deretter klikker eller trykker du på plussikonet . Hvis du vil fjerne et tillatt nettsted du har lagt til, klikker eller trykker du på papirkurvikonet.
  12. Klikk på Lagre.

Norton Familys foreldrestyringsapp for Android

1. Åpne Norton Familys foreldrestyringsapp i Foreldremodus.

2. Trykk på barnet du vil administrere.

3. Gå til fanen Regler.

4. Gå til Aktiviteter og trykk på Nettoppsyn.

5. Når du skal starte eller stoppe Nettoppsyn, trykker du på Av- eller -knappen.

6. Slik oppdaterer du grensen for Nettoppsyn:

• Trykk på Hvordan vil du overvåke Internett-aktiviteter? og velg hva Norton Family skal gjøre når barna besøker et blokkert nettsted.

• Hvis du vil blokkere eller tillate et nettsted, trykker du på Internett-kategorier og merker av for eller fjerner avmerkingen for kategorien du vil blokkere eller tillate. Deretter trykker du på Fullført.

• Hvis du vil blokkere et nettsted, trykker du på Begrensede nettsteder og deretter på Legg til nettsted. Skriv inn URL-adressen til nettstedet du vil blokkere, trykk på OK og deretter på Fullført.

• Hvis du vil fjerne et begrenset nettsted, trykker du på Begrensede nettsteder og fjerner avmerkingen for nettstedet du vil tillate. Deretter trykker du på Fullført.

• Hvis du vil legge til et nettsted i Tillatt-listen, trykker du på Tillatte nettsteder og deretter på Legg til nettsted. Skriv inn URL-adressen til nettstedet du vil tillate, trykk på OK og deretter på Ferdig.

• Hvis du vil fjerne et nettsted fra Tillatt-listen, trykker du på Tillatte nettsteder. Deretter fjerner du avmerkingen for nettstedet du vil fjerne, og trykker på Fullført.

Hvis du bruker Google-kontoen for å logge på Norton Family-kontoen, må du logge av Google-kontoen i nettleseren når du har fullført konfigureringen av Norton Family.