Laste ned og kjøre Norton Power Eraser – et kostnadsfritt verktøy for fjerning av virus og skadeprogrammer i Windows

Verktøyet Norton Power Eraser er kun kompatibelt med datamaskiner som kjører Microsoft Windows 7 SP1 og nyere operativsystemer. Det fungerer ikke på datamaskiner som kjører WinPE, Mac OS X, eller på Android- og iOS-enheter.

Norton Power Eraser er et kostnadsfritt virusfjerningsverktøy du kan laste ned og kjøre for å fjerne skadeprogrammer og trusler fra datamaskinen. Du trenger ikke å installere dette verktøyet.

Laste ned Norton Power Eraser og kjøre et fullstendig systemsøk

1. Avhengig av Windows-versjonen laster du ned ett av følgende:
    • I 64-biters Windows-versjoner: Norton Power Eraser
    • I 32-biters Windows-versjoner: Norton Power Eraser

2. Trykk på Ctrl + J-tasten for å åpne vinduet Nedlastinger i nettleseren. Deretter dobbeltklikker du på filen NPE.exe.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

3. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Hvis du allerede har godtatt lisensavtalen, ser du ikke dette spørsmålet igjen.

Norton Power Eraser søker etter den nye versjonen og laster den automatisk ned hvis den er tilgjengelig.

4. I vinduet Norton Power Eraser velger du Fullstendig systemsøk og klikker på Kjør nå.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-søket, klikker du på Innstillinger og går til Søk- og loggeinnstillinger. Der setter du alternativet til Inkluder Rootkit-søk (krever omstart av datamaskinen) og klikker på Bruk.

6. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Vent til søket er fullført. Følg instruksjonene på skjermen.

Video

Noen programmer kan installere uønskede verktøylinjer og kan føre til at nettleseren omadresseres. Norton Power Eraser tilbyr alternativet Søk etter uønskede apper. Du kan bruke det for søke etter potensielt uønskede programmer (PUP) og potensielt uønskede apper (PUA). Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Kjøre et søk etter uønskede apper i Norton Power Eraser.