Tegn som tyder på at datamaskinen er infisert

Mange av Norton-produktene kommer med ekstrafordelen Norton Virus Protection Promise, som gir deg tilgang til Norton-eksperter som kan hjelpe deg med å diagnostisere og fjerne virus hvis du får problemer under abonnementsperioden. Hvis Norton, mot formodning, ikke klarer å fjerne et virus fra enheten, kan du ha krav på en refusjon av Norton-abonnementet eller Norton-pakken (det som er aktuelt).

Hvis du ikke kvalifiserer for Norton Virus Protection Promise, håper vi at du kan fortelle oss litt mer om problemene du har med datamaskinen, eller hvorfor du tror den er infisert.

Velg det alternativet som best beskriver din situasjon:

Jeg får opp popup-vinduer eller jeg blir omdirigert til andre nettsteder

Du legger kanskje merke til små vinduer som «popper opp» på toppen av et nettsted, eller når du forsøker å besøke et nettsted, så åpnes ikke nettstedet du ønsker å besøke, men du blir omdirigert et annet sted. Dette problemet kan oppstå hvis en nettleserkaprer ved et uhell har installert seg på datamaskinen din. Noen av disse nettleserkaprerne er en del av en pakke med gratis programmer eller andre programmer som du har lastet ned fra Internett.

Les Fjerne uønskede popup-meldinger eller omdirigeringer

Datamaskinen fryser, og jeg får et varsel som ber meg om å sende penger

Hvis du surfer på Internett og datamaskinskjermen fryser med en popup-melding der det står at datamaskinen kommer til å forbli låst fram til du betaler en bot, har du blitt infisert med en type skadeprogram kjent som ransomware.

Les Hva er løsepengevirus og hvordan kan du forhindre løsepengevirusangrep.

Jeg tror at jeg har blitt svindlet av falsk kundestøtte

En svindel der noen gir seg ut for å være teknisk støtte er en type Internett-svindel som er i vinden på Internett. De får ofte kundenes tillit ved å gi et uriktig bilde av forholdet de har til anerkjente selskaper. De misbruker også kundenes frykt for at datamaskinen deres skal bli infisert med virus og skadeprogrammer.

Les Finn ut mer om teknisk støtte-svindel og hvordan du unngår dem

Datamaskinen går tregt

Ytelsen til datamaskinen kan synke på grunn av flere forskjellige faktorer som blir tydeligere når du starter datamaskinen din, surfer på Internett eller når du starter et program. Før du kan fikse dette problemet, er det best å finne ut av når du opplever at datamaskinen din er treig.

Les Løse problemer med treg datamaskin

Jeg får ikke til å starte datamaskinen

En datamaskin som ikke lenger starter i Windows-modus er ikke noe tegn på at det finnes en potensiell trussel på datamaskinen, problemer med programvaredrivere eller maskinvareproblemer som hindrer lasting av Windows. Hvis du kjører Norton Bootable Recovery Tool, kan du rette dette problemet hvis det skyldes et virus.

Les Løse problemer med å starte datamaskinen

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100816020421EN