Løse problemer med nedlasting av Norton Power Eraser

Du må ha tilgang til Internett for å kunne kjøre Norton Power Eraser. Feil DNS-innstilling eller Windows-vertsfilinnstilling kan blokkere Internett-tilgangen til datamaskinen. Se om du får gjenopprettet Internett-tilgangen til datamaskinen gjennom å fikse proxy-innstillingene, DNS-innstillingene eller innstillingene for Windows-vertsfil.

TRINN 1

Kontrollere proxy-innstillingene

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

inetcpl.cpl

3. I Egenskaper for Internett -vinduet, på Tilkoblinger -fanen, klikk på LAN-innstillinger.

4. Gjør ett av følgende:

• Dersom du ikke bruker proxy-servere, eller ikke kjenner til proxy-servere, bør du sørge for at alternativet Bruk en proxy-server for lokalnettet ikke er valgt.

• Dersom du bruker en proxy-server, må du passe på at innstillingene er korrekte.

5. Klikk på OK.

6. I vinduet Alternativer for Internett klikker du på Bruk og deretter på OK.

TRINN 2

Sjekk at DNS-innstillingene er korrekte

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

kontroll

3. Klikk på ikonet Nettverk og Internett, og klikk på Nettverks- og delingssenter. Klikk på Endre innstillinger for nettverkskort i venstre rute.

På Windows XP: Dobbeltklikk på ikonet Nettverkttilkoblinger.

4. Høyreklikk på den nettverksadapteren som er i bruk, og klikk deretter på Egenskaper.

Hvis spørsmålet om Kontroll av brukerkonto vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. I vinduet Egenskaper for nettverkstilkobling, under Denne tilkoblingen bruker følgende elementer, klikker du på Internett-protokoll (TCP/IP) eller Internett-protokoll versjon 4 (TCP/IPv4).

6. Klikk på Egenskaper.

7. I vinduet Egenskaper for Internett-protokoll (TCP/IP), i kategorien Generelt, kontrollerer du innstillingene for DNS-server.

• Hvis radioknappen Bruk følgende DNS-serveradresser er valgt, kontrollerer du serveradressene. Kontroller at DNS-serveradressene som vises er de samme som Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren din har gitt deg.

• Hvis DNS-serveradressen begynner med 85.255.11x.x, er det sannsynlig at DNS-hurtigbufferen har blitt infisert etter et pharming-angrep.

TRINN 3

Rett opp feilaktige innstillinger for Windows-vertsfil

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Bytt ut stasjonsbokstaven hvis C :-stasjonen ikke er systemstasjonen.

3. Høyreklikk hver vertsfil du finner, og klikk deretter på Åpne med eller Åpne.

4. Dobbeltklikk Notisblokk i programlisten.

Innholdet i vertsfilen kan ligne på det du ser i dette vinduet:

5. Fjern linjer i vertsfilen som ikke begynner med #, med unntak av linjen 127.0.0.1 localhost.

6. Klikk på Lagre i Fil -menyen.

7. Sjekk om du får tilgang til Internett.

TRINN 4

Last ned og kjør Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Klikk på Lagre.

3. Velg Skrivebord som plassering, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis spørsmålet om Kontroll av brukerkonto vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder søk etter rootkits (krever at du starter datamaskinen på nytt).

8. Søket startes automatisk når du starter datamaskinen på nytt. Følg instruksjonene på skjermen.

Oppdaget søket trusselelementer?

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100815103914EN
Operativsystem: Windows
Sist endret: 19/07/2019