Løse problemer med å starte datamaskinen

Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av trusler og uønskede programmer. Du løser dette problemet ved å starte datamaskinen på nytt i sikkermodus og deretter kjøre Norton Power Eraser-søket.

TRINN 1

Starte datamaskinen i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I Systemkonfigurasjon -vinduet under Oppstart -fanen, velger du Sikker oppstart og Nettverk.

I Windows XP: I Systemkonfigurasjonsverktøy -vinduet, under BOOT.INI -fanen, velger du /SAFEBOOT og Nettverk.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter nå på nytt i sikkermodus med nettverkstilkobling.

TRINN 2

Laste ned Norton Power Eraser og kjøre et søk (Windows 10/8/7)

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Trykk på Ctrl + J -tasten for å åpne vinduet Nedlastinger i nettleseren. Deretter dobbeltklikker du på filen NPE.exe.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

3. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Hvis du allerede har godtatt lisensavtalen, ser du ikke dette spørsmålet igjen.

Norton Power Eraser søker etter den nye versjonen og laster den automatisk ned hvis den er tilgjengelig.

4. I vinduet Norton Power Eraser velger du Fullstendig systemsøk og klikker på Kjør nå.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-søket, klikker du på Innstillinger og går til Søk- og loggeinnstillinger. Der setter du alternativet til Inkluder Rootkit-søk (krever omstart av datamaskinen) og klikker på Bruk.

6. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Vent til søket er fullført. Følg instruksjonene på skjermen.

TRINN 3

Start datamaskinen på nytt i normalmodus

1. Avslutt alle programmer.

2. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

3. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

msconfig

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

4. I vinduet Systemkonfigurasjon, under Oppstart -fanen, fjerner du merket for Sikker oppstart.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurasjonsverktøy, under BOOT.INI -fanen, fjerner du merket /SAFEBOOT.

5. Klikk på OK.

6. Når du blir spurt om å starte maskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Datamaskinen starter på nytt i normal modus. Dette kan ta flere minutter.

Hvis problemet vedvarer, skanner du datamaskinen med Norton Bootable Recovery Tool.

TRINN 4

Søk gjennom datamaskinen med Norton Bootable Recovery Tool

• Norton Bootable Recovery Tool starter opp datamaskinen fra DVD-en eller USB-enheten og søker gjennom datamaskinen. Du må laste ned og opprette Norton Bootable Recovery Tool på en DVD eller på en USB-enhet.

Hvis du vil opprette og kjøre Norton Bootable Recovery Tool, trenger du:

• En tom DVD eller USB-enhet

• Tilgang til en annen datamaskin med Internett-tilgang, hvor du kan laste ned og opprette Norton Bootable Recovery Tool-bildefilen på en DVD eller USB-enhet.

Gå til nedlastingssiden for Norton Bootable Recovery Tool, og velg deretter språk for å se mer informasjon om hvordan du bruker Norton Bootable Recovery Tool.

Hvis du fortsatt ikke klarer å starte datamaskinen etter at du har gjennomført disse trinnene, tar du kontakt med datamaskinprodusenten.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: kb20100815092745EN
Operativsystem: Windows
Sist endret: 05/03/2021