Fjerne systemsøppel med Norton Utilities Ultimate

Med Norton Utilities Ultimate kan du trygt slette systemsøppel samt ødelagte registernøkler og snarveier for å frigjøre plass på harddisken.

Systemsøppel er unødvendige filer som tar opp mye plass og gjør datamaskinen tregere. Systemsøppel består av hurtigbuffere, logger, nedlastinger, driverpakker, midlertidige filer, loggfiler, søppel og ødelagte filer som du trygt kan slette for å frigjøre diskplass. Dette er vanligvis overflødige filer opprettet av systemet, programmer eller installasjonsprogram. Regelmessig opprydding av systemsøppel gjør at Windows PC-en fungerer bedre.

Ødelagte registernøkler er koblinger i systemregisteret som kan være utdaterte eller ødelagte. Windows registernøkler spiller en viktig rolle for at mange programmer og prosesser på datamaskinen skal fungere optimalt. Men over en periode kan registernøkler bli ødelagt, duplisert eller bli til overs etter at du avinstallerer programmer. Dette kan skape problemer for datamaskinen. Norton Utilities Ultimate identifiserer de ødelagte registernøklene som du trygt kan slette fra datamaskinen.

Ødelagte snarveier er ugyldige snarveier som leder til ikke-eksisterende filer eller programmer. Når filer, mapper og programmer flyttes, slettes eller avinstalleres, blir tilknyttede snarveier ødelagte og overflødige. Disse ødelagte snarveiene har ingen funksjon, men tar opp lagerplass. Norton Utilities Ultimate identifiserer disse ødelagte snarveiene som du trygt kan slette fra datamaskinen.

TRINN 1

Søke etter systemsøppel

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemsøppel.

3. I vinduet Systemsøppel klikker du på Skann systemet på nytt.

Vent til søket er ferdig.

TRINN 2

Rydde opp i systemsøppel

Rydde opp på harddisken

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemsøppel.

3. I vinduet Systemsøppel, under Diskopprydding, velger du ryddemodus.

Du har følgende alternativer:

• Grunnleggende: Velger bare filkategorier som du trygt kan fjerne uten å miste viktige data.

• Full: Velger alle oppførte filkategorier, inkludert installasjonsfiler, papirkurven og mappen med nedlastinger. Deretter kan du manuelt fjerne merkingen for kategoriene du vil beholde.

• Egendefinert: Velg manuelt filkategoriene du vil fjerne.

VIKTIG: Hvis du velger mappen Nedlastinger for rydding, anbefaler vi at du merker Nedlastinger for viktige eller uerstattelige filer.

4. Klikk på Rydd.

5. Når ryddingen er ferdig, klikker du på Fullfør rydding.

Fjerne ødelagte registernøkler

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemsøppel.

3. I vinduet Systemsøppel klikker du på Ødelagte registernøkler.

4. Velg en ryddemodus. Du har følgende alternativer:

• Grunnleggende: Velger bare registernøkkelkategorier som du trygt kan fjerne uten å miste viktige data.

• Full: Velger alle oppførte registernøkkelkategorier. Deretter kan du manuelt fjerne merkingen for kategoriene du vil beholde.

• Egendefinert: Velg manuelt registernøkkelkategoriene du vil fjerne.

Tips: Klikk på pilen helt til høyre for hver kategori for å vise registernøklene som er identifisert for fjerning.

5. Klikk på Rydd.

6. Når ryddingen er ferdig, klikker du på Fullfør rydding.

Fjerne ødelagte snarveier

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemsøppel.

3. I vinduet Systemsøppel klikker du på Ødelagte snarveier.

4. Velg en ryddemodus. Du har følgende alternativer:

• Grunnleggende: Velger bare snarveikategorier som du trygt kan fjerne uten å miste viktige data.

• Full: Velger alle oppførte snarveikategorier. Deretter kan du manuelt fjerne merkingen for kategoriene du vil beholde.

• Egendefinert: Velg manuelt snarveikategoriene du vil fjerne.

Tips: Klikk på pilen helt til høyre for hver kategori for å vise registernøklene som er identifisert for fjerning.

5. Klikk på Rydd.

6. Når ryddingen er ferdig, klikker du på Fullfør rydding.

Løsningen gjorde det enklere å håndtere problemet.

Ja Nei

Hjelp oss med å forbedre denne løsningen.

Takk for at du hjelper oss med å forbedre denne tjenesten.

Hva vil du gjøre nå?

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20230412202434739
Operativsystem: Windows
Sist endret: 06/09/2023