Fjerne nettleserdata med Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Ultimate rydder nettleserdataene i nettleseren. Klikk her for å vise listen over støttede nettlesere.

Norton Utilities Ultimate hjelper deg med å rydde følgende kategorier av nettleserdata:

• Nettleserhistorikk: Historikken over nettsteder du har besøkt.

• Hurtigbuffer for nettleser: En midlertidig lagringsplass for lagring av nedlastede filer (for eksempel bildefiler fra nettsteder) for at nettstedet skal lastes raskere når du besøker det igjen.

• Sporing og andre informasjonskapsler: Datafiler som registrerer informasjon om nettstedene du besøker.

• Nedlastingshistorikk: Historikken for nedlastede filer fra nettleseren (dette alternativet fjerner bare listen over filer og sletter ikke selve filene som er lagret på Windows PC).

Hvis du ønsker at Norton Utilities Ultimate skal fjerne påloggingsinformasjon for visse nettsteder, kan du angi unntak for slike nettsteder. Du kan legge til de nettstedene i listen Tillatte nettsteder. Du ønsker for eksempel at nettleseren automatisk fyller ut påloggingsinformasjonen for Norton-kontoen. Da kan du legge til my.norton.com i listen Tillatte nettsteder. Dette gjør at påloggingsinformasjonen blir lagret også etter en økt med rydding av nettleserdata.

Slette nettleserdata

Viktig: Norton Utilities Ultimate kan ikke fjerne hurtigbuffere før nettleseren lukkes. Hvis du får beskjed om det, lagrer du arbeid som er åpnet og klikker deretter på Fortsett for å la Norton Utilities Ultimate lukke nettleseren.

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Nettleserdata.

3. I vinduet Nettleserdata velger du en ryddemodus.

Du har følgende alternativer:

• Grunnleggende: Velg dette alternativet for å fjerne bare hurtigbufferen for nettleseren og informasjonskapsler for sporing.

• Full: Velg dette alternativet for å fjerne alle kategorier av nettleserdata.

• Egendefinert: Velg dette alternativet for å tilpasse innstillingene.

Du velger en bestemt nettleser og bruker rullegardinpilen ved siden av nettleseren for å velge kategoriene du vil fjerne.

4. Klikk på Rydd.

Konfigurere innstillinger for nettleserdata

1. Åpne Norton Utilities Ultimate.

2. På hovedmenyen klikker du på Innstillinger.

3. I vinduet Innstillinger klikker du på Nettleserdata.

4. Under Informasjonskapsler spesifiserer du hvor lengge Norton Utilities Ultimate skal beholde informasjonskapsler i nettlesere.

5. Under Nettleserhistorikk spesifiserer du hvor lengge Norton Utilities Ultimate skal beholde nettleserhistorikk i nettlesere.

Etter valgt periode fjerner Norton Utilities Ultimate disse elementene under neste ytelsessøk.

6. Under Tillatte nettsteder angir du URL-adressen til nettstedet du vil utelate og klikker du på Legg til.

Du kan også velge et populært nettsted fra listen og klikke på Legg til.

Det valgte nettstedet er nå utelatt fra informasjonskapselfjerning.

Liste over støttede nettlesere

Norton Utilities Ultimate rydder nettleserdata for følgende nettlesere:

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Microsoft Edge

• Opera

• Opera GX

• Opera Neon

• Mozilla Thunderbird

• Comodo IceDragon

• SRWare Iron

• FlashPeak Slimjet

• Superbird

• Brave

• Yandex

• Seznam

• Pale Moon

• Waterfox

• Maxthon

• SeaMonkey

• CometBird

• CoolNovo

• Vivaldi

• Tencent QQ Browser

• Avast Secure Browser

• AVG Secure Browser

• CCleaner Browser

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v20230408182102874