Konfigurere brannmurregler for et program på Mac

Programmer som kjører på Mac, kobler til Internett for å laste ned oppdateringer eller sende informasjon om et program. Når du f.eks. åpner Apple iTunes, kobler programmet til Internett for å hendte ny Store-informasjon om iTunes. Hvis du stoler på programmet, kan du tillate at det kobler til Internett.

I noen tilfeller kan du ønske å blokkere Internett-tilgang for noen programmer. La oss si at Norton-produktet varsler deg om et program som prøver å koble til Internett. Du kan blokkerer Internett-tilkoblingen for programmet for å hindre at det sender eller mottar skadelig informasjon.

Du kan bruke vinduet Programblokkering til å konfigurere Internett-tilgang for et program. Det valgte programmet vises i listen Innstillinger i vinduet Programblokkering. Programnavnet og brannmurinnstillingen du velger, vises i listen Innstillinger i vinduet Programblokkering.

Konfigurer brannmurregler for et program

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Klikk på Avansert eller Innstillinger i Norton-produktets hovedvindu.

3. Klikk på Brannmur i venstre rute.

4. Klikk på innstillinger-ikonet i raden Programblokkering.

5. I vinduet Programblokkering klikker du på Legg til program.

Hvis du ikke ser programmet du vil ha, i listen, klikker du på alternativet Andre for å søke etter programmet.

6. I dialogboksen Velg program velger du programmet.

7. Klikk på Velg.

Navnet på programmet du har lagt til, vises i listen Innstillinger i vinduet Programblokkering.

8. Klikk på Fullført.