Legge til Norton-leserutvidelser for å surfe og handle tryggere på Mac-en

Etter at du har installert Norton på Mac-en, blir du bedt om å legge til leserutvidelser den første gangen du åpner Safari, Firefox eller Chrome. Norton har en funksjon for nettleserfokus, der leserutvidelsesvarselet kun vises når du fokuserer nettleseren. Aktiver Norton Safe Web, Norton Safe Search, Norton hjemmeside, og Norton Password Manager -utvidelser for å maksimere sikkerheten på nettet.

Hvis du har Mac OS X 10.10.x eller nyere, er de frittstående Norton-leserutvidelsene tilgjengelige, selv om du avinstallerer Norton-produktet. Hvis du avinstallerer Norton på Mac OS X 10.9 eller tidligere, fjernes alle leserutvidelsene i Safari og Firefox, men ikke leserutvidelser som er installert i Chrome.

Frittstående utvidelser for Norton Safe Web, Nortons hjemmeside, Norton Safe Search og Norton Password Manager støttes ikke på Mac OS X 10.9 eller tidligere eller på tidligere versjoner av nettleserene. Hvis du vil installere de nyeste Norton-leserutvidelsene, må du oppgradere Mac-operativsystemet og nettleseren din til den nyeste versjonen.

Legge til Norton-leserutvidelser for Mac OS X 10.10 og nyere

Safari 12 og nyere versjoner på macOS 10.14.4 (Mojave) og nyere

• Varslene Norton Safe Web eller Norton Safe Web Plus vises når du starter Safari for første gang etter at du har installert Norton.

• I varselet gjør du ett av følgende:

• Klikk på Last ned hvis du vil installere Norton Safe Web-utvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton Safe Web-utvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Reparer nå hvis standardnettleseren din er Safari. Klikk på Reparer nå hvis du vil installere Norton Safe Web-utvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, vil du få varselet igjen etter 6 måneder, når du åpner nettleseren Safari.

For mer informasjon, se Utvidelse for Norton Safe Web-appen for Safari.

Mozilla Firefox

• Den første gangen du fokuserer i Firefox etter at du har installert Norton, åpnes siden Nettleserbeskyttelse for Firefox automatisk på en ny fane. Her kan du installere utvidelser som for eksempel Norton Safe Search, Nortons hjemmeside, Norton Safe Web og Norton Password Manager.

Den frittstående utvidelsen Norton Safe Search støttes kun i den nyeste versjonen av Firefox.

• Du kan bruke alternativet Aktiver og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere leserutvidelsene. Du kan eventuelt også bruke alternativet Aktiver alle Norton-utvidelser for å installere alle leserutvidelsene.

• Hvis du ikke har installert noen av disse utvidelsene, bortsett fra Norton Password Manager, vises et leserutvidelsesvarsel for Firefox når du starter Firefox etter en uke. I varselet gjør du ett av følgende:

• Klikk på Legg til, og siden Nettleserbeskyttelse åpnes automatisk på en ny fane i Firefox. Du kan bruke alternativet Aktiver og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere leserutvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton-utvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Løs nå hvis standardnettleseren din er Firefox, og hvis du ikke installerer utvidelsen Norton Safe Web. Klikk på Løs nå for å installere leserutvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, vil du se leserutvidelsesvarslet for Firefox igjen etter 6 måneder, når du åpner Firefox.

Google Chrome

• Den første gangen du åpner Chrome etter at du har installert Norton, åpnes siden Nettleserbeskyttelse automatisk. Her kan du installere utvidelser som for eksempel Norton Privacy Builder, Norton Safe Search, Nortons startside, Norton Safe Web og Norton Password Manager.

Norton Privacy Builder er bare tilgjengelig i USA.

• Du kan bruke alternativet Klikk for å legge til og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere disse leserutvidelsene. Du kan eventuelt også bruke alternativet Legg til alle Norton-utvidelser for å installere alle leserutvidelsene.

• Hvis du ikke har installert noen av disse utvidelsene, bortsett fra Norton Password Manager, vises et leserutvidelsesvarsel for Chrome når du starter Chrome etter en uke. I varselet gjør du ett av følgende:

• Klikk på Legg til for å starte siden Nettleserbeskyttelse i Chrome automatisk. Du kan bruke alternativet Klikk for å legge til og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere disse leserutvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton-utvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Løs nå hvis standardnettleseren din er Chrome, og hvis du ikke installerer utvidelsen Norton Safe Web. Klikk på Løs nå for å installere leserutvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, ser du leserutvidelsesvarslet for Chrome igjen etter 6 måneder, når du åpner Chrome.

Legge til leserutvidelsen for Norton på Mac OS X 10.9 eller tidligere.

Safari

• Den første gangen du åpner Safari etter at du har installert Norton, viser Norton et leserutvidelsesvarsel i Safari. Her kan du installere utvidelser som inkluderer leserspesifikke funksjoner som for eksempel Norton Safe Search, Nortons hjemmeside og Norton Safe Web.

• Gjør ett av følgende:

• Klikk på Legg til for å installere Norton-leserutvidelsen. Siden Nettleserbeskyttelse i Safari åpnes automatisk på en ny fane. Du kan bruke alternativet Aktiver nå og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere leserutvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton-leserutvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Løs nå hvis standardnettleseren din er Safari, og hvis du ikke installerer utvidelsen Norton Safe Web. Klikk på Løs nå for å installere leserutvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, vil du se leserutvidelsesvarslet for Safari igjen etter 6 måneder, når du åpner Safari.

Mozilla Firefox

• Den første gangen du åpner Firefox etter at du har installert Norton, viser Norton et leserutvidelsesvarsel i Firefox. Her kan du installere utvidelsene som inkluderer leserspesifikke funksjoner som Norton Safe Search, Nortons hjemmeside og Norton Safe Web.

• Gjør ett av følgende:

• Klikk på Legg til, og en popup-melding om utvidelsen åpnes automatisk på en ny fane i Firefox. Klikk på Legg til, og siden Nettleserbeskyttelse åpnes automatisk på en ny fane i Firefox. Du kan bruke alternativet Aktiver nå og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere leserutvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton-leserutvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Løs nå hvis standardnettleseren din er Safari, og hvis du ikke installerer utvidelsen Norton Safe Web. Klikk på Løs nå for å installere leserutvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, vil du se leserutvidelsesvarslet for Safari igjen etter 6 måneder, når du åpner Safari.

Google Chrome

• Den første gangen du åpner Chrome etter at du har installert Norton, åpnes siden Nettleserbeskyttelse automatisk. Her kan du installere utvidelser som for eksempel Norton Privacy Builder, Norton Safe Search, Nortons startside og Norton Safe Web.

Norton Privacy Builder er bare tilgjengelig i USA.

• Du kan bruke alternativet Klikk for å legge til og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere disse leserutvidelsene. Du kan eventuelt også bruke alternativet Legg til alle Norton-utvidelser for å installere alle leserutvidelsene.

• Hvis du ikke har installert noen av disse utvidelsene, vises leserutvidelsesvarselet for Chrome når du starter Chrome etter en uke. I varselet gjør du ett av følgende:

• Klikk på Legg til for å starte siden Nettleserbeskyttelse i Chrome automatisk. Du kan bruke alternativet Klikk for å legge til og følge instruksjonene på skjermen for å aktivere disse leserutvidelsene.

• Klikk på Minn meg på det senere hvis du vil installere Norton-utvidelsene senere.

• Nei takk : Du ser kun dette alternativet hvis du bruker alternativet Minn meg på det senere tre ganger. Du ser leserutvidelsesvarselet igjen, men nå har det alternativet Nei takk i stedet for Minn meg på det senere. Klikk på alternativet Nei takk for å ignorere varselet i de neste to ukene.

Etter to uker ser du varselet Løs nå hvis standardnettleseren din er Chrome, og hvis du ikke installerer utvidelsen Norton Safe Web. Klikk på Løs nå for å installere leserutvidelsene. Hvis du ignorerer varselet Løs nå, ser du leserutvidelsesvarslet for Chrome igjen etter 6 måneder, når du åpner Chrome.