Fjerne viruset FBI Moneypak/Interpol/Mandiant/Nettsikkerhet fra datamaskinen

Dette er en trusseltype som kalles ransomware. Den viser varsler om at du må betale for å låse opp datamaskinen. Ransomware begrenser tilgangen til datamaskinen, og krever at du betaler løsepenger til den som laget trusselen, for å få bruke datamaskinen. Programvaren ber brukeren om å sende penger via Moneypak eller uKash avhengig av området til brukeren.

Disse truslene prøver å lure deg til å sende penger ved å få deg til å tro at datamaskinen ikke lenger er tilgjengelig.

Utfør følgende trinn for å fjerne disse truslene fra datamaskinen.

TRINN 1

Starte datamaskinen i sikkermodus med nettverkstilkobling

1. Start datamaskinen på nytt.

2. Så snart datamaskinen starter, trykker du på F8 -tasten gjentatte ganger helt til du ser oppstartsmenyen.

3. Bruk piltastene på tastaturet til å velge Sikkermodus med nettverkstilkobling i menyen Avanserte oppstartsalternativer.

4. Trykk på Enter -tasten.

TRINN 2

Last ned og kjør Norton Power Eraser

1. Last ned Norton Power Eraser.

Last ned nå

2. Klikk på Lagre.

3. Velg å lagre filen på skrivebordet, og klikk deretter på Lagre.

4. Du kjører Norton Power Eraser ved å dobbeltklikke på NPE.exe -filen.

Hvis Brukerkontokontroll -vinduet vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

5. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

6. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

7. Norton Power Eraser utfører som standard et rootkit-søk og krever omstart av datamaskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt. Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner merket for Inkluder søk etter rootkits (krever at datamaskinen startes på nytt).

8. Når datamaskinen starter på nytt, må du sørge for at du starter datamaskinen på nytt i sikkermodus med nettverk.

9. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre søket.

10. Når du har løst truslene som oppdages av Norton Power Eraser, starter du datamaskinen i normal modus.

TRINN 3

Gjenopprette leserinnstillingene

• Hvis trusselen har låst nettleseren, må du tilbakestille nettleserinnstillingene.

Etter at du har fulgt veiledningen, kjører du et fullstendig systemsøk i Norton-produktet for å forsikre deg om at du ikke ser noen trusselvarsler.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v71075396
Operativsystem: Windows
Sist endret: 28/06/2020