Løse problemer med treg datamaskin

Over tid bygger regelmessig bruk av datamaskinen opp unødvendige filer og fragmenterer harddisken. Dårlige datavaner bidrar alltid til trege datamaskiner.

Norton kan gi datamaskinens hastighet en boost med verktøy for ytelsesstyring og optimalisering.

Jeg tror at datamaskinen er infisert

Last ned og kjør Norton Power Eraser for å søke etter og fjerne uønskede trusler fra datamaskinen. Velg et av følgende alternativer avhengig av operativsystemet.

Windows 10/8/7

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Trykk på Ctrl + J -tasten for å åpne vinduet Nedlastinger i nettleseren. Deretter dobbeltklikker du på filen NPE.exe.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

3. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Hvis du allerede har godtatt lisensavtalen, ser du ikke dette spørsmålet igjen.

Norton Power Eraser søker etter den nye versjonen og laster den automatisk ned hvis den er tilgjengelig.

4. I vinduet Norton Power Eraser velger du Fullstendig systemsøk og klikker på Kjør nå.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-søket, klikker du på Innstillinger og går til Søk- og loggeinnstillinger. Der setter du alternativet til Inkluder Rootkit-søk (krever omstart av datamaskinen) og klikker på Bruk.

6. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Vent til søket er fullført. Følg instruksjonene på skjermen.

Windows XP/Vista

1. Last ned Norton Power Eraser.

2. Trykk på Ctrl + J -tasten for å åpne vinduet Nedlastinger i nettleseren. Deretter dobbeltklikker du på filen NPE.exe.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, klikker du på Ja eller Fortsett.

3. Les lisensavtalen og klikk på Godta.

Norton Power Eraser søker etter den nye versjonen, og spør deg om du vil laste den ned hvis den er tilgjengelig.

4. I vinduet Norton Power Eraser klikker på du ikonet Søk etter risikoelementer.

5. Norton Power Eraser kjører som standard et rootkit-søk og krever omstart av maskinen. Hvis du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, klikker du på Start på nytt.

Hvis du ikke vil inkludere rootkit-søket, går du til Innstillinger og fjerner avmerkingen for Inkluder rootkit-søk (krever omstart av datamaskinen).

6. Vent til søket er fullført. Følg instruksjonene på skjermen.

Gjøre oppstartstiden til datamaskinen raskere

Mange programmer er konfigurert til å åpnes når du starter datamaskinen. Det omfatter programmer du aldri bruker, bruker sjeldent eller ikke en gang vet at du har. Jo flere programmer som åpnes når du starter datamaskinen, desto lenger tar det. Med Norton Oppstartsbehandling kan du deaktivere eller utsette oppstart av programmer så du kommer i gang raskere.

Deaktivere eller aktivere oppstartselementer

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse, og klikk deretter på Oppstartsbehandling i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Du kan se følgende i vinduet Oppstartsbehandling :

• I kolonnen Av/på fjerner du avmerkingen for programmer du ikke bruker, slik at de ikke åpnes når du starter datamaskinen.

• I kolonnen Utsett start velger du programmene du vil laste inn etter at datamaskinen har startet.

4. Klikk på Bruk og deretter på Lukk.

Video

Redusere innlastingstiden for programmer og filer

Verktøyet Optimaliser disk omorganiserer filfragmenter som spres på datamaskinen over tid. Det forbedrer datamaskinens ytelse så du kan jobbe mer effektivt.

Kjøre Optimaliser disk

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse, og klikk deretter på Optimaliser disk i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Når prosessen er fullført, klikker du på Lukk.

Fjerne midlertidige filer som gjør datamaskinen tregere

Hver gang du blar gjennom eller laster ned filer, lagrer datamaskinen midlertidige filer. Selv om du ikke trenger å beholde dem, akkumuleres de over tid og kan gjøre systemet tregere. Verktøyet Filopprydding fjerner rotete filer så datamaskinen kan kjøre raskere.

Fjerne midlertidige filer og mapper

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse, og klikk deretter på Filopprydding i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Når prosessen er fullført, klikker du på Lukk.

Video

Optimalisere oppstartsvolumet

Ved å optimalisere oppstartsvolumet får du mest mulig utbytte av den ledige plassen da filfragmentene omorganiseres i nærliggende eller sammenhengende klynger. Når harddiskhodet har tilgang til alle fildataene på samme plassering, leses filen inn i minnet raskere.

Optimalisere oppstartsvolumet

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse, og klikk deretter på Diagrammer i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Diagrammer, øverst i diagrammet for sikkerhetsstatus, klikker du på Optimaliser.

Forbedre ytelsen når jeg spiller spill eller ser på film

Har sikkerhetsprogramvaren noen gang startet da du var midt i et spill eller en film, og førte til at skjermen begynte å henge på det verste tidspunktet? Du kan stille inn verktøyet Fullskjermsøk slik at det registrerer når du kjører et program som ikke bør avbrytes. Da venter Norton til du er ferdig med den aktuelle appen før det kjører bakgrunnsoppgaver som holder deg beskyttet.

Slå på Fullskjermsøk

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Klikk på Innstillinger i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Innstillinger klikker du på Administrative innstillinger.

4. Under Innstillinger for stillemodus, på raden Fullskjermsøk, flytter du bryteren til .

5. Klikk først på Bruk, og deretter på Lukk.

Lurer du på hvorfor PC-en din er treg? Med Norton Computer Tune Up-tjeneste hjelper ekspertene våre deg med å optimalisere PC-innstillingene dine for å forbedre oppstartshastighet og gjenopprette ytelse til den eldre datamaskinen din. (bare tilgjengelig for amerikanske kunder)

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v59066932
      Operativsystem: Windows
      Sist endret: 01/11/2021