Tilpasse brannmurregelen for et program på Mac

En brannmur er et sikkerhetssystem som bruker regler til å blokkere eller tillate tilkoblinger og dataoverføringer mellom Mac-maskinen og Internett. Brannmurregler kontrollerer og beskytter Mac mot skadelige programmer og uautorisert tilgang. Brannmuren kontrollerer automatisk all trafikk som går inn til eller ut av Mac-maskinen mot disse reglene.

Du kan bruke vinduet Tilkoblingsblokkering til å tilpasse brannmurregelen for et program. Du kan bruke opp- og nedpilen ved navnet til programmet til å tillate eller blokkere programmets Internett-tilgang.

Tilpass brannmurreglen for et program

1. I vinduet Programblokkering velger du raden med programnavnet.

2. Bruk opp- og nedpilen ved navnet til programmet til å gjøre ett av følgende:

• Velg tillat for å gi programmet tilgang til Internett.

• Velg blokker for å blokkere programmet fra Internett.

3. Klikk på Ferdig.