Melding: «… Du har ikke fullført konfigurasjonen, så datamaskinen er ikke beskyttet …» på Mac

Hvis du får gjentatte Norton-forespørsler om full disktilgang hver gang du åpner Norton-produktet etter å ha oppgradert Mac-en til macOS 13 (Ventura), kan du lese Løs gjentatte Norton-forespørsler om full disktilgang når du åpner Norton på macOS 13.

Når du installerer den nyeste versjonen av Norton-produktet, må du konfigurere sikkerhets- og personverninnstillingene for å tillate Norton Systemutvidelser. Hvis du ikke har fullført disse trinnene, ser du denne feilmeldingen og en melding som ber deg om å fullføre konfigurasjonen og avslutte prosedyren.

Du løser dette problemet ved å velge ett av følgende alternativer avhengig av operativsystemet:

Jeg har macOS X Catalina (10.15.x) eller nyere

1. Klikk på Fullfør oppsett i Norton-varselet.

2. Klikk på Åpne Valg i Norton-installasjonsvinduet som åpnes.

Hvis du allerede har installert Norton-produktet og vil installere en oppdatering, klikker du på OK i vinduet Oppdatering fullført. Deretter går du videre til trinn 7.

3. Hvis du ser varselet Systemutvidelse blokkert, klikker du på Åpne sikkerhetsinnstillinger.

4. Klikk på låsikonet nederst på siden i vinduet Sikkerhet og personvern.

5. Skriv inn passordet for Skriv inn passordet for administratorkontoen når du blir bedt om det. Deretter klikker du på Lås opp.

6. Klikk på Tillat som tilsvarer Norton-meldingen, gå tilbake til installasjonsvinduet i Norton og klikk deretter på Fortsett.

Allow System Extensions

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat-knappen.

7. I Norton-installasjonsvinduet klikker du på Fortsett og deretter på Tillat for gi Nortons enhetssikkerhetsprodukt tillatelse til å overvåke alle nettverksaktivitetene og blokkere tilgang til Mac-maskinen for skadelige nettsteder.

8. I Norton-installasjonsvinduet klikker du på Åpne Valg for å gi Nortons enhetssikkerhetsprodukt tilgang til disken så du får bedre beskyttelse.

9. I vinduet Sikkerhet og personvern kontroller du at alternativet Systemutvidelse for Norton er aktivert. Gå tilbake til Norton-installasjonsvinduet og klikk på Fullfør.

Jeg har macOS High Sierra (10.13.x) til macOS Mojave (10.14.x)

1. I hovedvinduet til Norton, under Du er utsatt for risiko, klikker du på Åpne nå eller Klikk her.

2. I vinduet Sikkerhet og personvern klikker du på Tillat ved siden av meldingen om at Norton-programvaren er blokkert. Hvis alternativet Tillat er nedtonet, klikker du på låsikonet nederst til venstre i vinduet og skriver inn administratorpassordet for å autentisere.

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat-knappen.

3. I installasjonsvinduet i Norton Security. klikk på Fortsett.

4. Klikk på Start på nytt for å fullføre installasjonen.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v123818075