Løse problemer med åpning av Norton for Mac

TRINN 1

Start datamaskinen på nytt

1. Avslutt alle åpne applikasjoner.

2. Start Mac-en på nytt.

Hvis problemet vedvarer når du starter Mac-en på nytt, går du til trinn 2 for å avinstallere Norton ved hjelp av RemoveNortonMacFiles-verktøyet og deretter installere det på nytt.

TRINN 2

Laste ned og kjøre RemoveSymantecMacFiles som administrator

RemoveNortonMacFiles fjerner alle mapper som er opprettet av Norton-installasjonsprogrammene, inkludert alle filene i disse mappene, samt alle du har opprettet.

1. Last ned filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder -ikonet i docken.

3. I vinduet Finder klikker du på Nedlastinger i venstre panel under Favoritter.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari, åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox eller Google Chrome, dobbeltklikker du på filen RemoveNortonMacFiles.zip for å utvide den. Deretter åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles kontroll-klikker du på filen RemoveNortonMacFiles.command. Deretter klikker du på Åpne med > Terminal (standard).

Du må være logget på Mac-maskinen med en passordbeskyttet administratorkonto for å kunne kjøre dette verktøyet.

6. Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har avinstallert Norton-programmet på macOS 10.15.x eller nyere, vises det en melding i vinduet Terminal, som ber om å dra og slippe Norton fra mappen Programmer til papirkurven. Gå til trinn 7.

• Hvis du har macOS 10.14.x eller eldre, ELLER hvis du allerede har avinstallert Norton på macOS 10.15.x eller nyere, går du til trinn 13.

7. I vinduet Terminal trykker du på Enter for å åpne mappen Programmer i Finder.

8. Gå til mappen Programmer og marker Norton-programmet. Deretter drar og slipper du det i papirkurven.

9. Når du ser en spørredialog, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på OK.

10. I installasjonsvinduet for Norton klikker du på Avinstaller.

11. Når du ser en spørredialog, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på Installasjonshjelp.

12. Når avinstallasjonen av Norton er fullført, kjører du filen RemoveNortonMacFiles.command i Terminal på nytt.

Hvis du vil ha mer informasjon, ser du instruksjonene i trinn 5 ovenfor.

13. I vinduet Terminal skriver du inn administratorpassordet og trykker på tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

14. Hvis du vil fjerne alle Norton-filer og -mapper, skriver du inn 1.

Hvis du vil avslutte RemoveNortonMacFiles uten å fjerne filer, skriver du inn 2.

15. Trykk på Enter.

Verktøyet RemoveNortonMacFiles fjerner alle Norton-filene.

16. Når verktøyet RemoveSymantecMacFiles er ferdig med å fjerne Norton-filene, skriver du y i Terminal -vinduet og trykker på Enter for å starte Mac-en på nytt.

Før du trykker på enter, må du sørge for at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer.

TRINN 3

Installer Norton

1. Logg på Norton.

2. Hvis du ikke er logget på Norton allerede, vil du bli bedt om å logge på. Angi e-postadressen og passordet for Norton-kontoen, og klikk på Logg på.

3. Gå til vinduet Kom i gang og klikk på Last ned Norton.

4. Klikk på Godta og last ned.

5. Klikk på OK for å lagre og åpne Setup.zip-filen.

6. Dobbeltklikk på Nortons installasjonsprogram når nedlastingen er ferdig.

7. Klikk på Godta og Installer for å starte installasjonen.

8. Hvis du ser en melding om å bli med i Norton fellesskapsovervåkning, klikker du på Registrer deg nå.

Hvis du ikke vil bli med Norton fellesskapsovervåkning, klikker du på Kanskje senere. Hvis du vil vite mer, klikker du på Mer informasjon i meldingsvinduet.

9. Når du ser en melding, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på Installer hjelper.

Hvis du installerer det på macOS 10.13.x eller nyere, ser du eventuelt meldingen «Lasting av systemprogramvare ble blokkert ...» avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine. Klikk på Tillat for å fortsette. Hvis du har flere programmer som krever autentisering, på Mac-en, velger du Norton og klikker på OK.

10. Fullfør installasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen.

11. I vinduet Installasjon fullført klikker du på Start på nytt.

Du må starte datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v105332768
Operativsystem: Windows, Mac OS X
Sist endret: 13/05/2020