Bruke Norton-produktet for å optimalisere og forbedre datamaskinens ytelse

Vi vet hvor frustrerende det kan være når datamaskinen blir tregere og enkle oppgaver tar en evighet å fullføre. Noen brukere føler at datamaskinytelsen blir dårligere etter at de har installert Norton-produktet. Faktum er imidlertid at Norton-produktet er strømlinjeformet for å gi beskyttelse i verdensklasse uten å kompromittere på ytelsen.

Norton-produktet kan også gjøre datamaskinen raskere ved å bruke ytelsesstyringsverktøy og optimaliseringsverktøy som gjør unna hverdagslige oppgaver på et blunk.

Forkorte oppstartstiden til datamaskinen

Mange programmer er konfigurert til å åpnes når du starter datamaskinen. Det omfatter programmer du aldri bruker, bruker sjeldent eller ikke en gang vet at du har. Jo flere programmer som åpnes når du starter datamaskinen, desto lenger tar det. Med Norton oppstartsbehandling kan du deaktivere eller utsette oppstart av programmer så du kommer i gang raskere.

Deaktivere eller aktivere oppstartselementer

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse og klikk deretter på Oppstartbehandling i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Du kan se følgende i vinduet Oppstartsbehandling :

• I Av/på -kolonnen fjerner du avmerkingen for programmer du ikke bruker, slik at de ikke åpnes når du starter datamaskinen.

• I kolonnen Forsink start velger du programmene du vil laste inn etter at datamaskinen har startet.

4. Klikk på Bruk og deretter på Lukk.

Redusere tiden det tar å laste inn programmer og filer

Verktøyet Optimaliser disk omorganiserer filfragmenter som blir spredt på datamaskinen over tid. Det forbedrer datamaskinens ytelse slik at du jobber mer effektivt.

Kjøre Optimaliser disk

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse og klikk deretter på Optimaliser disk i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Når prosessen er fullført, klikker du på Lukk.

Fjerne midlertidige filer som gjør datamaskinen tregere

Hver gang du blar gjennom eller laster ned filer, lagrer datamaskinen midlertidige filer. Selv om du ikke trenger å beholde dem, akkumuleres de over tid og kan gjøre systemet tregere. Verktøyet Filopprydding fjerner rotete filer så datamaskinen kan kjøre raskere.

Fjerne midlertidige filer og mapper

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse og klikk deretter på Filopprydding i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Når prosessen er fullført, klikker du på Lukk.

Optimalisere oppstartsvolumet

Optimalisering av oppstartsvolumet maksimerer den ledige plassen ved å plassere filfragmenter i nærliggende eller sammenhengende klynger. Når harddiskhodet har tilgang til alle fildataene på samme sted, leses filen inn i minnet raskere.

Optimalisere oppstartsvolumet

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse og klikk deretter på Diagrammer i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Øverst på sikkerhetsstatusdiagrammet i vinduet Diagrammer klikker du på Optimaliser.

Forbedre ytelsen når jeg spiller spill eller ser på film

Har sikkerhetsprogramvaren noen gang startet da du var midt i et spill eller en film, og forårsaket at skjermen frøs på det verste øyeblikket? Du kan stille inn verktøyet Fullskjermsøk slik at det registrerer når du kjører et program som ikke bør avbrytes. Da venter Norton til du er ferdig med den aktuelle appen før det kjører bakgrunnsoppgaver som holder deg beskyttet.

Kontroller at Fullskjermsøk er på

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Klikk på Innstillinger i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Innstillinger klikker du på Administratve innstillinger.

4. Under Innstillinger for stillemodus går du til raden Fullskjermsøk og flytter bryteren til .

5. Klikk på Bruk og deretter på Lukk.

Forhindre avbrudd mens jeg bruker favorittappene mine

Hvis du synes at Norton-produktet gjør favorittprogrammene dine tregere, kan du legge til disse programmene i innstillingen Stillemodus (automatisk). Norton-produktet venter til du er ferdig med den aktuelle appen før det kjører bakgrunnsoppgaver som holder deg beskyttet.

Kjør mine favorittprogrammer i Stillemodus (automatisk)

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Klikk på Innstillinger i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. I vinduet Innstillinger klikker du på Administratve innstillinger.

4. Under Innstillinger for stillemodus går du til raden Egendefinerte programmer og klikker på Konfigurer.

5. Gå til vinduet Programmer i automatisk stillemodus og klikk på Legg til.

6. I dialogboksen Legg til program navigerer du til det aktuelle programmet.

7. Velg filen, klikk på Åpne, og klikk deretter på OK.

Vise programmer som er ressurskrevende og gjør systemet tregere

Norton-produktet overvåker datamaskinen og kan varsle deg hvis et program eller en prosess ser ut til å bruke en uvanlig mengde ressurser. Du kan avslutte disse programmene for å forbedre ytelsen hvis du ikke bruker dem.

Identifisere ressurskrevende prosesser

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, går du til Enhetssikkerhet og klikker på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Ytelse og klikk deretter på Diagrammer i hovedvinduet til Norton-produktet.

3. Gå til venstre panel i vinduet Diagrammer og klikk på Bruk.

4. Gjør ett av følgende:

• Klikk på fanen CPU for å vise CPU-grafen.

• Klikk på fanen Minne for å vise minnegrafen.

5. Klikk hvor som helst på grafen for å se en liste over ressurskrevende prosesser.

Klikk på navnet til en prosess for å lese mer om prosessen i vinduet File Insight.