Norton vedlikeholdsmodus for Windows XP og Windows Vista

Fra juni 2018 overfører Norton Windows XP- og Windows Vista-versjonene av sin klientsikkerhetsprogramvare til vedlikeholdsmodus. Denne artikkelen inneholder mer informasjon om hvordan denne beslutningen potensielt berører deg.

Hvorfor overføres Windows XP og Windows Vista til vedlikeholdsmodus?

• Microsoft avviklet støtte for Windows XP i 2014 og for Windows Vista i april 2017.

• Ustøttede versjoner av Windows mottar ikke lenger programvareoppdateringer fra Microsoft, som forbedrer stabiliteten og sikkerheten i Windows.

• Det blir stadig vanskeligere for programvareutviklere som Norton by Symantec å utvikle nye funksjonsforbedringer for ustøttede operativsystemer.

Hva menes med vedlikeholdsmodus?

• Vedlikeholdsmodus betyr at Norton-sikkerhetsprogramvaren som er installert på Windows XP og Windows Vista, fortsetter å motta bestemte tjenester, for eksempel oppdateringer av skadeprogramdefinisjoner, mens andre tjenester, for eksempel nye produktfunksjoner, ikke lenger er tilgjengelig.

Hvilke tjenester fortsetter i vedlikeholdsmodus?

• Norton-sikkerhetsprogramvaren fortsetter å motta de nyeste skadeprogramdefinisjonene via LiveUpdate.

• Norton-sikkerhetsprogramvaren fortsetter å motta sårbarhetsoppdateringer og kompatibilitetsrettinger.

• Du kan fortsette å dra nytte av vårt Virus Protection Promise*, hvis aktuelt.

Hvilke tjenester avsluttes eller endres i vedlikeholdsmodus?

• Norton-sikkerhetsprogramvaren mottar ikke lenger de nye produktoppdateringene som kundene på støttede versjoner av Windows (Windows 10, Windows 8 og Windows 7) mottar.

• På grunn av at Microsoft, Google og Mozilla ikke lenger tilbyr nettleserstøtte for Windows XP og Windows Vista, støtter ikke Norton lenger plugin-modulen for Identity Safe. Du har fortsatt tilgang til de lagrede passordene dine via hovedgrensesnittet eller nettstedet til Identity Safe. Norton støtter ikke lenger automatisk utfylling av skjemaer eller lagring av passord fra nettleseren.

Enheter som kjører Windows XP eller Windows Vista sammen med Norton, har mer beskyttelse mot skadeprogrammer enn ubeskyttede systemer.

Kontakt Norton brukerstøtte for å få hjelp med å løse dette problemet.

*Virus Protection Promise : For å kvalifisere deg for Virus Protection Promise må du ha et kvalifiserende Norton-abonnement. Hvis du ikke har Norton Small Business, er det også en forutsetning at du har kjøpt, fornyet eller oppgradert dette Norton-abonnementet direkte fra Symantec, eller at du har aktivert automatisk fornying hos Symantec. Hvis en Norton-ekspert ikke kan fjerne viruset fra enheten din, kan du få refusjon basert på den faktiske prisen du betalte for den gjeldende abonnementsperioden for det kvalifiserende Norton-abonnementet. Hvis du kjøper en Norton-pakke (et kvalifiserende Norton-abonnement sammen med et annet Norton-tilbud), skal refusjonsbeløpet begrenses til produsentens veiledende pris (MSRP) for ditt kvalifiserende Norton-abonnement for den gjeldende perioden, som ikke skal overskride den totale pakkeprisen du har betalt. Eller hvis pakken du har kjøpt inneholder et kvalifiserende Norton-abonnement med et produkt som ikke er et Norton-produkt, skal refusjonen begrenses til produsentens veiledende pris for kun ditt kvalifiserende Norton-abonnement for den gjeldende perioden, som ikke skal overskride den totale pakkeprisen du har betalt. Eventuelle refusjoner skal være prisen fratrukket eventuelle rabatter og mottatte refusjoner, samt eventuelle fraktkostnader, ekspedisjonsgebyr og gjeldende avgifter, unntatt i visse stater og land der fraktkostnader, ekspedisjonsgebyr og avgifter er refunderbare. Refusjon gjelder ikke for eventuelle skader som har oppstått som et resultat av virus. Se Norton.com/guarantee for mer informasjon, inkludert kvalifiserende Norton-abonnementer.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v126160909_EndUserProfile_no_no
Operativsystem: Windows
Sist endret: 03/04/2018