Løse problemer med gjentatte varsler om tilkoblingsblokkering fra Norton for Mac

I vinduet Tilkoblingsblokkering kan du angi programmer, porter, tjenester og IP-adresser som kan koble til og fra Mac-en. Basert på tilgangsinnstillingene du angir, vil brannmuren tillate eller blokkere alle tilkoblingsforsøk ved hjelp av programmet eller tjenesten, eller fra IP-adressen.

Når et program eller en tjeneste prøver å koble til datamaskinen din via Internett, mottar du et Norton-varsel som ber deg om å tillate eller blokkere tilkoblingen.

• Hvis tilkoblingsforespørselen kommer fra kjente programmer eller tjenester som du tror er sikre, kan du tillate tilkoblingen.

• Hvis du ikke er sikker på kilden til tilkoblingsforespørselen, klikker du på Detaljer i varslingsvinduet for å se tilkoblingsdetaljene.

Deretter kan du velge å tillate eller blokkere tilkoblingsforespørselen.

Innstillingene du konfigurerer for Tilkoblingsblokkering, gjelder kun for den valgte nettverksplasseringen. Hvis du endrer nettverk, vil du kanskje motta varsler om tilkoblingsblokkering igjen. Velg Tillat eller Blokker i vinduet til varselet om tilkoblingsblokkering.

I noen tilfeller gjelder ikke regelen for Tilkoblingsblokkering for et program og resulterer i gjentatte varsler om tilkoblingsblokkering. Du kan løse dette problemet ved å oppdatere Norton-produktet til den nyeste versjonen. Hvis problemet vedvarer, kan du fjerne og legge til regelen for tilkoblingsblokkering på nytt.

TRINN 1

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Klikk på LiveUpdate i hovedvinduet i Norton.

3. Kjør LiveUpdate til det ikke er flere oppdateringer tilgjengelig for Norton-produktet ditt.

4. Start Mac-en på nytt hvis du blir bedt om det.

TRINN 2

Fjerne en regel for tilkoblingsblokkering

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Klikk på Avansert eller Innstillinger i hovedvinduet i Norton.

3. Klikk på Brannmur i venstre rute.

4. I det høyre panelet, ved siden av Tilkoblingsblokkering, klikker du på innstillingsikonet.

5. I vinduet Tilkoblingsblokkering velger du programmet du ser gjentatte Norton-varsler for, fra listen over programmer.

6. Klikk på Fjern.

7. Klikk på Fjern i bekreftelsesvinduet.

8. Klikk på Ferdig.

9. Avslutt alle programmene og start Mac-en på nytt.

TRINN 3

Konfigurere en ny regel for tilkoblingsblokkering

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. Klikk på Avansert eller Innstillinger i hovedvinduet i Norton.

3. Klikk på Brannmur i venstre rute.

4. I det høyre panelet, ved siden av Tilkoblingsblokkering, klikker du på innstillingsikonet.

5. I vinduet Tilkoblingsblokkering klikker du på Legg til program.

6. I vinduet Velg program velger du programmet.

Hvis du ikke ser det ønskede programmet i listen, klikker du på alternativet Andre for å søke etter programmet.

7. Klikk på Velg.

Programmet du har lagt til, vises i vinduet Tilkoblingsblokkering med standard tilgangsinnstilling satt til Tillat. Hvis du vil blokkere programmet, klikker du på Tillat ved siden av programnavnet og velger Blokker.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v137832125
Operativsystem: Mac OS X
Sist endret: 12/02/2021