App Advisor-funksjonen i Norton Mobile Security

Norton Mobile Security - App Advisor beskytter deg ved å advare deg mot installerte apper som kan avsløre personlig informasjon, viser popup-annonser på enheten, tømmer batteriet og har en uvanlig atferd. Den gjennomsøker enheten ved å kjøre et sky-basert omdømmesøk, og advarer deg om installerte apper i et risikosammendrag.

Disse appene anses som en Personvernsrisiko avhengig av følgende atferd:

• Personlige data delt - Viser informasjon som personlig kontoinformasjon, kontaktdetaljer, SIM-kortdetaljer, innstillingsinformasjon, detaljer om installerte apper, plassering og/eller enhetsdetaljer når de deles med den installerte appen.

• Viste annonser - Varsler deg hvis appen viser annonser i appen, skyver annonsene til varslingslinjen eller plasserer annonseikoner på startskjermen.

• Databruk i bakgrunnen - Rangerer appen basert på evnen til å potensielt overføre mobildata eller bruke båndbredde i bakgrunnen når appen ikke er i bruk.

Noen Android-apper og deres tilknyttede tjenester krever bakgrunnsdata for å fungere som de skal.

• Uvanlig atferd oppdaget - Viser informasjon når det oppdages uvanlige appaktiviteter på enheten.

• Batteribruk i bakgrunnen - Viser en liste over apper som bruker plasseringsdata og ofte oppdateres i bakgrunnen. De kan bruke mer strøm selv om appen ikke er åpen.

Når du installerer Norton Mobile Security, gjennomsøker App Advisor automatisk alle installerte apper på enheten under den opprinnelige konfigureringen, og advarer deg om eventuell risiko. Deretter kan du klarere eller avinstallere appen.

Du kan også aktivere App Advisor for Google Play og stille inn programmet slik at det automatisk gjennomsøker appen før du installerer den fra Google Play.