Beskytte iOS-enheten mot nettfisking via SMS

Spammeldinger du mottar via SMS på enheten din, kan inneholde koblinger til bedragerske nettsteder eller vedlegg som kan kompromittere personopplysningene og avsløre dem til nettkriminelle. I noen tilfeller kan nettkriminelle bruke lokale telefonnumre til å etterligne tekstmeldingene til f.eks. ekte finansinstitusjoner eller banker for å stjele personopplysningene dine når du klikker på mistenkelige koblinger eller vedlegg.

Jeg har en Android-enhet

Du kan aktivere funksjonen SMS-sikkerhet ved å bruke Norton 360-appen for å filtrere bort spammeldinger du mottar via SMS og MMS fra kjente og ukjente avsendere.

Konfigurere SMS-sikkerhet

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk på Sikkerhet > SMS-sikkerhet > Konfigurer på hovedskjermen i Norton 360-appen.

3. Trykk på Tillat for å gi Norton 360-appen tillatelse til å vise og filtrere spammeldinger du mottar fra kjente og ukjente avsendere.

4. Hvis du ser alternativet Andre tillatelser på skjermen SMS-sikkerhet, trykker du på Andre tillatelser.

5. Flytt glidebryteren ved siden av Vis over andre appertil På for å gi Norton 360-appen tillatelse til å varsle deg om risikable meldinger.

6. Gå til skjermen Vis over other andre apper og trykk på Norton 360 i listen.

7. Flytt glidebryteren ved siden av Tillat visning over andre apper til På for å aktivere alternativet.

Vise og slette risikable meldinger

På grunn av begrensninger i Android OS sletter ikke Norton 360-appen automatisk risikable meldinger. Følg fremgangsmåten nedenfor for å slette de risikable meldingene.

Trinnene kan variere avhengig av hvilken enhet og Android-versjon du har.

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk på SMS-sikkerhet.

3. Norton 360-appen viser en liste over risikable tekstmeldinger du mottar fra kjente og ukjente avsendere.

4. Trykk på Vis for tekstmeldingen du vil slette.

5. Trykk på og hold tekstmeldingen du vil slette, og trykk deretter på Slett.

6. Trykk på OK i bekreftelsesvarselet.

Jeg har en iOS-enhet

Du kan aktivere funksjonen SMS-sikkerhet* ved å bruke Norton 360-appen for å filtrere bort spammeldinger du mottar via SMS og MMS fra ukjente avsendere.

Slå på SMS-sikkerhet

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk på Kom i gang på funksjonsskjermen Presentasjon av SMS-sikkerhet, eller trykk på Sikkerhet på hovedskjermen i Norton 360.

3. Trykk på SMS-sikkerhet.

4. På skjermen SMS-sikkerhet trykker du på Åpne innstillinger.

5. På skjermen Innstillinger blar du nedover og trykker på Meldinger.

6. Under delen Meldingsfiltrering trykker du på Ukjent og spam.

7. Under delen Meldingsfiltrering, ved siden av Filtrer ukjente avsendere, flytter du glidebryteren til På.

8. Under delen SMS-filtrering trykker du på Norton 360 og deretter påAktiver for at Norton 360 skal filtrere spammeldingene.

Bekrefte filterkategorier for SMS-er

1. Start meldingsappen på iOS-enheten.

2. Avhengig av iOS-versjonen gjør du følgende:

• Hvis du har iOS 14.0 eller nyere: Du kan bekrefte tekstmeldinger under Filtrert av Norton 360, som du mottar fra ukjente avsendere. Hvis du er i listevisningen for meldinger, trykker du på Filtre øverst til venstre på skjermen.

• Hvis du har iOS 13.0 eller tidligere: Trykk på fanen Ukjente avsendere for å bekrefte tekstmeldingene du mottar fra ukjente avsendere.

*iMessages støttes ikke

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v138204437
Operativsystem: Android;iOS