Fjerne alle Norton-programmer for Mac med verktøyet RemoveSymantecMacFiles

Last ned og kjør verktøyet RemoveNortonMacFiles for å fjerne alle Norton-programfiler og -referanser på Mac-en helt.

Laste ned og kjøre RemoveSymantecMacFiles som administrator

RemoveNortonMacFiles fjerner alle mappene som Norton-installasjonsprogrammet opprettet, og alle filene i disse mappene, inkludert alle du har opprettet.

1. Last ned filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder -ikonet i docken.

3. I vinduet Finder klikker du på Nedlastinger i venstre rute under Favoritter.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari, åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox eller Google Chrome, dobbeltklikker du på filen RemoveNortonMacFiles.zip for å utvide den. Deretter åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles kontroll-klikker du på filen RemoveNortonMacFiles.command. Deretter klikker du på Åpne med > Terminal (standard).

Du må være logget på Mac-maskinen med en passordbeskyttet administratorkonto for å kunne kjøre dette verktøyet.

6. Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har avinstallert Norton-programmet på macOS 10.15.x eller nyere, vises det en melding i vinduet Terminal, som ber om å dra og slippe Norton fra mappen Programmer til papirkurven. Gå til trinn 7.

• Hvis du har macOS 10.14.x eller eldre, ELLER hvis du allerede har avinstallert Norton på macOS 10.15.x eller nyere, går du til trinn 13.

7. I vinduet Terminal trykker du på Enter for å åpne mappen Programmer i Finder.

8. I mappen Programmer velger du Norton-programmet og drar og slipper det i papirkurven.

9. Når du ser en melding, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på OK.

10. I Norton-installasjonsvinduet klikker du på Avinstaller.

11. Når du ser en melding, skriver du inn passordet for administratorkontoen og klikker på Installasjonshjelp.

12. Når avinstallasjonen av Norton er ferdig, kjører du filen RemoveNortonMacFiles.command i Terminal på nytt.

Hvis du vil ha mer informasjon, ser du instruksjonene i trinn 5 ovenfor.

13. I vinduet Terminal skriver du inn administratorpassordet og trykker på tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

14. Hvis du vil fjerne alle Norton-filer og -mapper, skriver du inn 1.

Hvis du vil avslutte RemoveNortonMacFiles uten å fjerne noen filer, skriver du inn 2.

15. Trykk på Enter.

Verktøyet RemoveNortonMacFiles fjerner alle Norton-filene.

16. Når verktøyet RemoveSymantecMacFiles er ferdig med å fjerne Norton-filene, skriver du y i Terminal -vinduet og trykker på Enter for å starte Mac-en på nytt.

Pass på at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer før du trykker på Enter.