Konfigurere funksjoner for appsikkerhet og Internett-sikkerhet i Norton 360-appen på Android-enheten

Du kan konfigurere appsikkerhet og Internet-sikkerhetsfunksjonene på den mobile enheten for å beskytte enheten mot apper som inneholder risiko og Internett-trusler. Funksjonene inkluderer:

• App Advisor for Google Play : Søker etter og forteller deg om apper inneholder risikoer før du installerer dem fra Google Play.

• Sanntidssøk : Søker gjennom og beskytter enheten automatisk mot skadeprogram og risikable apper.

• Gjenoppretting av løsepengevirus : Søker gjennom apper for skjermlås-løsepengevirus som låser enheten til en betaling er utført, og krypto-løsepengevirus som krypterer verdifullt innhold for å holde filen som gissel.

• Safe Web : Oppdager og advarer deg mot bedragerske nettsteder før du besøker dem.

• Safe Search : Norton Safe Search viser Norton Secured-vurderingen for et nettsted i søkeresultatene for å bidra til å identifisere og filtrere ut mistenkelige sider fra søkeresultatene.

Norton Safe Search gir ingen sikkerhetsvurdering for betalte søkeresultater (sponsede koblinger), og det filtrerer heller ikke ut potensielt usikre sponsede koblinger fra søkeresultatene.

For å bruke funksjonene App-sikkerhet og Internett-sikkerhet -funksjoner, må du aktivere Norton 360 Service på enheten. Når du har konfigurert App Advisor for Google Play-funksjonen på enheten, aktiverer Norton 360-appen automatisk funksjonene som inkluderer Sanntidssøk, Gjenoppretting etter løsepengevirus og Safe Web.

Du kan også bruke Beskyttelsesrapport for å vise et sammendrag av aktivitetene som Norton 360-appen har utført de siste 30 dagene for å beskytte enheten mot følgende:

• Skadelige nettsteder

• Skadeprogrammer og andre potensielt skadelige apper

Konfigurere App Advisor for Google Play

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Hvis du ser alternativet Sikkerhet på hovedskjermen til Norton 360-appen, trykk på Sikkerhet eller gå til trinn 3.

3. Trykk på App-sikkerhet.

4. Trykk på Konfigurer.

5. På skjermen Tilgjengelighet trykker du på Norton 360 Service.

6. På skjermen Norton 360 Service flytter du glidebryteren ved siden av Bruk Norton 360 Service til På.

7. Les informasjonen i varselet og trykk på Tillate eller Ok.

8. Avhengig av Android OS-versjonen, gjør du følgende:

• På enheter med Android 9.x eller nyere går du til skjermen Vise over andre apper og flytter glidebryteren vedsiden av Tillat visning over andre apper til På.

• På enheter med Android 6.x til 8.x, på skjermen Apper som kan skrive over andre apper ved siden av Tillat tegning over andre apper, beveger du glidebryteren for å slå den på.

9. I Hold deg beskyttet -varsel, trykk på Neste.

10. Avhengig av Android OS-versjonen, gjør du følgende:

• På enheter med Android 9.x eller nyere, trykker du på Tillat i meldingen La alltid appen kjøre i bakgrunnen.

• På enheter med Android 6.x til 8.x, i Ignorere batterioptimaliseringer? -varsel, trykk på Ja.

Når du installerer Norton 360-appen, gjennomsøker App Advisor automatisk alle installerte apper på enheten under den opprinnelige konfigurasjonen, og advarer deg om eventuell risiko. Deretter kan du klarere eller avinstallere appen.
Disse appene anses som en personvernsrisiko avhengig av følgende atferd:
  • Personopplysninger delt - Viser informasjon som personlig kontoinformasjon, kontaktdetaljer, SIM-kortdetaljer, innstillingsinformasjon, detaljer om installerte apper, plassering og/eller enhetsdetaljer når de deles med den installerte appen.

• Viste annonser - Varsler deg hvis appen viser annonser i appen, skyver annonsene til varslingslinjen eller plasserer annonse-ikoner på startskjermen.

• Databruk i bakgrunnen - Vurderer appen basert på evnen til å potensielt overføre mobildata eller bruke båndbredde i bakgrunnen når appen ikke er i bruk.

Noen Android-apper og deres tilknyttede tjenester krever bakgrunnsdata for å fungere som de skal.

• Uvanlig atferd oppdaget - Viser informasjon når det oppdages uvanlige appaktiviteter på enheten.

• Batteribruk i bakgrunnen - Viser en liste over apper som bruker plasseringsdata og ofte oppdateres i bakgrunnen. De kan bruke mer strøm selv om appen ikke er åpen.

Vise rapporten for enhetssikkerhet

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk og dra opp alternativet Din beskyttelsesrapport nederst på hovedskjermen i Norton 360-appen.

3. I delen Appsikkerhet kan du vise antall sikre og potensielt skadelige apper som Norton 360 har identifisert.

Konfigurere Safe Search

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Hvis du ser alternativet Sikkerhet på hovedskjermen til Norton 360-appen, trykk på Sikkerhet eller gå til trinn 3.

3. Trykk på Internett-sikkerhet.

4. Under Mer beskyttelse, trykk på Konfigurering kreves.

5. På skjermen Legg til hurtigtast trykker du på Legg til hurtigtast og deretter på Legg til automatisk. En hurtigtast opprettes på startskjermen til enheten.

6. Sveip skjermen til høyre. Deretter går du til skjermen Legg til et søkefelt og trykker på Legg til et søkefelt. Norton Safe Search-feltet legges til i systemstatusfeltet for å gi deg rask tilgang til Safe Search.

7. Trykk på Fullfør.

Vise rapporten for Internett-sikkerhet

1. Start Norton 360-appen fra startskjermen.

2. Trykk og dra opp alternativet Din beskyttelsesrapport nederst på hovedskjermen i Norton 360-appen.

3. I delen Internett-sikkerhet kan du vise antall sikre og skadelige nettsteder som Norton 360 har identifisert.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v137722459
Operativsystem: Android
Sist endret: 01/11/2021