Hjelp for barn

Velkommen til Norton Family!

Som du sikkert vet, er Internett en utrolig ressurs for lekser, kommunikasjon med venner og klassekamerater, studier og underholdning. Samtidig bruker hackere og tasteloggere Internett for å stjele personlige opplysninger og hacke enheter. De bruker informasjonen på måter som skaper fysiske sikkerhetsrisikoer og skaper stress. Foreldrene dine har valgt Norton Family for å beskytte deg når du er på nettet. Dette programmet er installert på enheten og beskytter deg mot upassende innhold på Internett. Hvis foreldrene dine ikke har diskutert dette med deg, vil de snart snakke med deg om nettsikkerhet og enkelte grunnleggende regler som du må følge når du bruker Internett.

Dette er reglene du må være klar over:

• Ikke send direktemeldinger eller e-post med fremmede.

• Ikke gi bort personopplysninger til noen du møter på Internett. Dette inkluderer adresser, telefonnumre, kredittkortnumre og hvilken skole du går på.

• Ikke avtal å møte noen du har møtt på Internett, i virkeligheten.

• Gi en foresatt beskjed øyeblikkelig dersom du mottar en melding eller et bilde på Internett som gjør at du føler deg truet, redd eller ukomfortabel.

• Ikke gi bort passordene dine til noen.

• Ikke send bilder av deg selv eller familiemedlemmer uten å spørre en voksen om det er greit først.

• Ikke send noe materiale til en annen som kan oppfattes sårende eller slemt. Ikke send materiale til noen som kan gjøre dem sint, lei seg eller redd. Tenk før du sender noe.

• Last IKKE ned eller installer noe på enheten før du har fått tillatelse av en forelder. Gi foreldrene dine beskjed når du registrerer deg for en ny tjeneste. Dette inkluderer e-postkontoer og sosiale medier.

• Bruk IKKE mer penger enn du har. Hvis noe koster penger, må du spørre en foresatt om det er greit før du kjøper det.