Opprette brukerkontoer i Windows

Med Brukerkontoer kan flere personer dele en enkelt datamaskin. Hvert medlem av familien kan logge på Windows med sitt eget brukernavn og passord. Hver bruker kan ha sine egne tilpassede innstillinger. Når barna dine bruker egne brukerkontoer, kan Norton Family overvåke hvert av barna individuelt.

Hvis datamaskinen bare har én brukerkonto, vil brukerkontoen være en administratorkonto. Du bør opprette en standard brukerkonto for hvert enkelt barn som bruker datamaskinen. Dette sikrer at de ikke kjører administratoroppgaver, som for eksempel å opprette nye brukerkontoer.

Følgende figur viser påloggingsskjermen med flere brukerkontoer i Windows 7:

Slik oppretter du en ny brukerkonto i Windows

1. Gjør ett av følgende:

• I Windows Vista eller Windows 7: Klikk på Kontrollpanel i Start -menyen.

• I Windows 8 eller nyere går du til Start -skjermen.

2. Gjør ett av følgende:

• I Windows Vista: Klikk på Brukerkontoer i Windows Kontrollpanel.

• Windows 7: I Windows Kontrollpanel klikker du på Brukerkontoer og familiesikkerhet, og deretter på Brukerkontoer.

• Windows 8 eller nyere: Sveip fra høyre side av skjermen, klikk på Innstillinger og klikk deretter på Endre PC-innstillinger.

3. Gjør ett av følgende:

• I Windows Vista: Klikk på Legg til eller fjern brukerkontoer, og klikk deretter på Opprett en ny konto.

• I Windows 7 klikker du på Håndter en annen konto. Hvis du blir spurt om et administratorpassord eller bekreftelse, skriver du inn passordet eller bekrefter.

• I Windows 8 eller senere klikker du på Brukere, Legg til bruker og til slutt Logg på uten Microsoft-konto.

4. Gjør ett av følgende:

• I Windows Vista: Gi kontoen et navn.

• I Windows 7 klikker du på Opprett ny konto.

• I Windows 8 eller nyere klikker du på Lokal konto, og angir kontonavnet.

5. Gjør ett av følgende:

• Windows Vista eller Windows 7: Velg kontotype, og klikk deretter på Opprett konto.

• I Windows 8 eller nyere klikker du på Fullfør.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v91580726_nortonfamily_help_no_no
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Sist endret: 09/11/2018