Angi grenser for tidsovervåkning

Tidsovervåkning støttes på Windows-datamaskiner, Android-telefoner og -nettbrett, iPhone og iPad. Tidsbegrensningene du angir, er spesifikke for den aktuelle enheten barnet bruker. Hvis barnet for eksempel bruker tre enheter, og du angir en daglig tidsgrense på to timer, kan barnet bruke begge enhetene i to timer hver dag.

Du kan enkelt stille inn tidsgrenser eller planlegge bestemte perioder der barna har lov til å bruke enhetene. Du kan også se hvor mye tid barna dine bruker på hver av enhetene, så du kan lære dem sunne vaner. Tidsberegningsfunksjonen er for øyeblikket kun tilgjengelig for Windows- og Android-enheter.

Basert på grensene du angir, vil tidsovervåkning blokkere eller tillate at barnet bruker enheten i følgende tilfeller:

• Hvis barnet har nådd den tillatte tidsgrensen du har angitt

• Hvis barnets enhet befinner seg i en periode med tidsbegrensning

Du kan bruke Norton-nettstedet eller Norton Family-appen for foreldre for å vise eller oppdatere grenser.

Når du slår på tidsovervåkning, advarer Norton Family barnet automatisk eller blokkerer barnet fra å bruke enheten når den tillatte tidsgrensen er nådd. Tidsbegrensningene du angir, er spesifikke for den aktuelle enheten barnet bruker. Hvis barnet for eksempel bruker tre enheter, og du angir en daglig tidsgrense på to timer, kan barnet bruke begge enhetene i to timer hver dag. Barnet ditt mottar en varsling om at enheten låses hvert 5. minutt. Dette starter 15 minutter før tidsgrensen utløper. Se informasjonen under for å finne ut hvordan tidsgrensen beregnes.

Beregning av tidsgrense på Android

På Android beregnes enhetsbruk basert på tiden når barnet bruker et program i forgrunnen. Hvis barnet ditt for eksempel bruker en meldingsapp i 5 minutter, går til enhetens startskjerm i 2 minutter og bruker en telefonapp i 10 minutter, beregnes enhetens bruk som 15 minutter. Barnets Android-enhet regnes som ubrukt i følgende tilfeller:

• Enheten er i startskjermen, men det er ingen programmer i forgrunnen.

• Enheten er låst eller slått av.

• Enhetens skjerm er slått av.

• Enheten har gått over i hvilemodus.

• Umiddelbar lås- eller låseskjermen er i forgrunnen.

• Enheten går over i dagdrømmodus.

Beregning av tidsgrense på Windows-datamaskiner

På Windows beregnes enhetsbruken basert på tiden når barnets Windows-PC er aktiv. Barnets Windows-PC regnes som ubrukt i følgende tilfeller:

• Barnet låser datamaskinen når det går fra den.

• Datamaskinen går over i hvile- eller dvalemodus.

• Barnet har logget av brukerøkten.

Beregning av tidsgrense på iOS

Norton Family beregner ikke enhetsbruk på barnets iOS-enhet. Det blokkerer imidlertid barnet ditt fra å bruke enheten under tidsbegrensningen du har konfigurert. Hvis du for eksempel konfigurerer en tidsbegrensning fra kl. 19.00 til 21.00, låser Norton Family enheten ved starten av tidsbegrensningen og låser den automatisk opp igjen på slutten.

Norton Family låser ikke barnets iOS-enhet fullstendig. Den skjuler bare installerte apper, inkludert Norton Family-appen og standardapper som Safari, iTunes Store, App Store og Camera.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v125229896
Operativsystem: Windows, Android, iOS
Sist endret: 08/07/2019