Konfigurere grenser for Nettoppsyn i Norton Family

Nettoppsyn støttes på Windows-datamaskiner, Android-telefoner og -nettbrett, iPhone og iPad.

Nettoppsyn lar barna utforske nettet fritt, samtidig som du informeres om hvilke nettsteder de besøker. Du får også tilgang til verktøy for å hjelpe dem med å unngå upassende innhold. Du kan beskytte barna dine ved å blokkere tilgang til nettsteder som er upassende. I noen tilfeller har et tillatt nettsted innhold som tilhører en blokkert kategori av nettsteder. Hvis barna besøker slike nettsteder, blokkerer Norton Family den spesifikke delen av nettstedet som tilhører det blokkerte nettstedet.

For å få effektivt nettoppsyn på iOS-enheter må du passe på at du har installert og aktivert VPN. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Konfigurere Norton Family på barnets iPhone eller iPad.

Basert på grensene du angir i Nettoppsyn, vil VPN overvåke og blokkere aktivitetene til barnet på andre apper enn Norton Family-nettleseren.

I Windows må du sørge for at du har aktivert leserutvidelsen for Norton Family. Hvis barnets PC har Norton Family-versjon 3.7.3 eller nyere, tilbyr Norton Family et ekstra lag med beskyttelse og viser en nettleserspesifikk blokkeringsside selv om barnet har tuklet med leserutvidelsen, startet inkognitomodus eller private surfemoduser, eller brukt tredjepartsnettlesere som ikke støttes, for å få tilgang til et blokkert nettsted. Når du mottar et varsel om slike hendelser, må du imidlertid sjekke barnets PC og aktivere leserutvidelsen for å få fullstendig beskyttelse.

Du kan bruke Norton-nettstedet eller Norton Family-appen for foreldre når du vil vise eller oppdatere grenser.

Norton-nettstedet eller Norton Family-appen for iOS

1. Logg på kontoen.
  2. Velg barnet du vil angi Nettoppsyn for.
  3. I delen Internett klikker eller trykker du på innstillingsikonet og gjør følgende.
  4. Når du skal starte eller stoppe Nettoppsyn, flytter du av/på-bryteren til eller Av.
  5. Velg ønsket overvåkningsnivå under Begrensningsnivå. Klikk på Vis standardgrenser etter aldersgruppe for å vise anbefalte innstillinger for barnets aldersgruppe.
  6. Under Overvåkning velger du hva du vil at Norton Family skal gjøre når barnet ikke overholder grensen.
    Hvis du velger Varsle eller Blokker, kan du konfigurere de spesifikke nettkategoriene og nettstedene for å tillate eller blokkere.
  7. Under Nettkategorier klikker eller trykker du på en kategori for å tillatte eller blokkere alle nettstedene som tilhører den aktuelle kategorien. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Nettstedskategorier i Norton Family.
  8. Velg Blokker ukategoriserte nettsteder for å blokkere nettsteder som ikke hører til noen av kategoriene.
  9. Under Begrensede nettsteder angir du URL-adressen til nettstedet du vil blokkere. Deretter klikker eller trykker du på plussikonet.
    Hvis du vil fjerne et begrenset nettsted du har lagt til, klikker eller trykker du på papirkurvikonetTrash icon.
  10. Under Tillatte nettsteder angir du URL-adressen til nettstedet du vil tillate. Deretter klikker eller trykker du på plussikonet.
    Hvis du vil fjerne et tillatt nettsted du har lagt til, klikker eller trykker du på papirkurvikonetTrash icon.
  11. Klikk på Lagre.

Norton Familys foreldrestyringsapp for Android

1. Åpne Norton Familys foreldrestyringsapp i Foreldremodus.
  2. Under navnet på barnet du vil administrere trykker du på Grenser.
  3. Trykk på Internett.
  4. Når du skal starte eller stoppe Nettoppsyn, flytter du glidebryteren Av eller .
  5. Trykk og velg ønsket overvåkningsnivå under Begrensningsnivå. Trykk på OK.
  6. Under Overvåkning velger du hva du vil at Norton Family skal gjøre når barnet ikke overholder grensen.
    Hvis du velger Varsle eller Blokker, kan du konfigurere de spesifikke nettkategoriene og nettstedene for å tillate eller blokkere.
  7. Hvis du vil blokkere eller oppheve blokkeringen av et nettsted eller en nettkategori, går du til Tillatt og blokkert innhold, trykker på Nettkategorier og unntak og gjør ett av følgende:
    • Hvis du vil blokkere en nettkategori, går du til Tillatte nettkategorier og trykker på minusikonet minus icon ved siden av nettkategorien du vil blokkere.
    • Hvis du vil oppheve blokkering av en nettkategori, går du til Blokkerte nettkategorier og trykker på plussikonet Plus icon ved siden av nettkategorien du vil oppheve blokkering for.
    • Gå til fanen Unntak og gjør ett av følgende:
      • Hvis du vil legge til et nettsted i Tillatt-listen, går du til Tillatte nettstederog trykker på Legg til nyttved siden av. Skriv inn URL-adressen til nettstedet du vil tillate, og trykk på Legg til.
      • Hvis du vil fjerne et nettsted fra Tillatt-listen, går du til Tillatte nettstederved siden av nettstedet du vil fjerne og trykker på papirkurvikonetTrash icon.
      • Hvis du vil blokkere et nettsted, går du til Begrensede nettsteder og trykker på Legg til nytt ved siden av. Skriv inn URL-adressen til nettstedet du vil blokkere, og trykk på Legg til.
      • Hvis du vil fjerne et begrenset nettsted, går du til Begrensede nettsteder ved siden av nettstedet du vil fjerne og trykker på papirkurvikonetTrash icon.

Hvis du bruker Google-kontoen for å logge på Norton Family-kontoen, må du logge av Google-kontoen i nettleseren når du har fullført konfigureringen av Norton Family.