Konfigurere Norton Family på barnets iPhone eller iPad

For å få mest ut av Norton Family-foreldrestyring i iOS, må du stille inn visse funksjoner eller innstillinger på dine barns iOS-enheter. Hvis du vil overvåke områdene de besøker på Internett, bør du også deaktivere alle nettleserne på barnas iOS-enheter, bortsett fra Norton Family-nettleseren.

Legge til Norton Family i Stedstjenester på iOS

Når du slår på Stedstjenester på iOS, kan apper som Norton Family motta informasjon om den gjeldende plasseringen til barnas enheter.

1. Trykk på Innstillinger > Personvern > Plasseringstjenester på startskjermen til barnets iPhone eller iPad .

2. Kontroller at Stedstjenester er på.

3. Bla til Norton Family-foreldrestyring, velg denne og trykk på Alltid.

Legge til Norton Family i Bakgrunnsoppdatering av apper på iOS

Bakgrunnsoppdatering av apper er en iOS-funksjon som tillater at alle apper for iPhone og iPad, inkludert Norton Family, oppdateres i bakgrunnen mens du surfer på nettet.

1. Trykk på Innstillinger > Generelt > Bakgrunnsoppdatering.

2. Kontroller at Bakgrunnsoppdatering er på.

3. Bla til Norton Family foreldrestyring og slå på appen.

Installere eller kontrollere om en profil er installert

Du må installere en profil for at Umiddelbar lås skal fungere på barnas iOS-enheter.

Kontroller at Safari er aktivert før du installerer profilen på enheter som kjører 13 eller nyere. Snakk med barna om profilen og be dem om å avinstallere den. Du vil ikke motta varslinger hvis barnet ditt avinstallerer profilen uten Internett.

Slik installerer du en profil

1. Åpne Norton Family-appen.

2. Trykk på menyikonet og deretter på Installer profil.

3. Trykk på Last ned profil.

4. Følg instruksjonene på skjermen. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Installere en profil på barnets iOS-enhet.

Hvis du ser meldingen «Profilinstallasjon mislyktes», fjerner du den eksisterende MDM-profilen på enheten og prøver igjen. Hvis du fremdeles har problemer med profilinstallasjonen, leser du Løse problemer med profilinstallasjon.

Kontrollere om en profil er installert

1. Trykk på Innstillinger og deretter på Generelt.

2. Trykk på Enhetsadminstrator eller Profiler > Administratorprofil.

Du ser denne meldingen bare hvis en profil allerede er installert på enheten.

3. Du skal se en profil signert av NortonLifeLock Inc.

Installere eller kontrollere om et VPN er installert

Du må installere VPN for å overvåke eller blokkere Internett-aktivitetene til barnet ditt i andre apper enn nettleseren Norton Family. Se etter VPN-symbolet på barnets enhet for å bekrefte at et VPN er installert.

Hvis du ikke ser VPN-symbolet, kan det hende at barnet ditt har slått det av eller at du må installere et VPN. Når du vil slå på eller installere VPN, må du avslutte Norton Family-appen og åpne den på nytt.
  • Hvis VPNet allerede er installert, slås det automatisk på.

• Hvis du ikke har installert VPN, følg instruksjonenepå skjermen og velg Installer VPN.

Konfigurere iOS-begrensninger slik at de fungerer med Norton Family

Når du slår på iOS-restriksjoner, kan du legge til Norton Family i listen over apper som bruker funksjoner som f.eks. Stedstjenester eller Bakgrunnsoppdatering av apper. Du kan også slå av Safari ettersom Norton Family ikke overvåker denne nettleseren hvis barna bruker den til å surfe på nettet. Vi anbefaler at du konfigurerer restriksjoner med en kode, før barnet begynner å bruke enheten.

1. Trykk på Innstillinger app > Skjermtid > Innholds- og personvernsrestriksjoner.

2. Slå på Innholds- og personvernsrestriksjoner.

3. Klikk på Tillatte apper og slå deretter av Safari.

4. Trykk på Kjøp fra iTunes og App Store, klikk på Slette apper, og velg deretter Ikke tillat.

5. Trykk på Innholdsrestriksjoner, trykk på Apper og deretter på barnets aldersgruppe, for eksempel 12+ eller yngre.

På denne måten forhindrer du at barnet laster ned apper som kan være upassende for denne aldersgruppen.

Norton Family overvåker ikke andre nettlesere enn Norton Family-nettleseren. Safari deaktiveres automatisk etter at du har installert en profil. Hvis nettleseren er aktivert, må du kontrollere at du har installert en profil på enheten.

Slette YouTube og alle nettleserapper med unntak av Norton Family

Overvåkning av hva barna dine gjør på Internett, for eksempel ved å begrense hvilke videoer de ser på eller hva de søker på, er kun mulig med Norton Family-nettleseren. Hvis du vil overvåke alt innholdet som barna dine viser på nettet, må du slette alle andre nettlesere på iOS-enhetene deres.

1. Gå til startskjermen på barnets iPhone eller iPad og trykk og hold nede et ikon til alle ikonene begynner å riste.

2. Trykk på X-ikonet øverst til venstre i nettleserappen du vil slette.

3. Trykk på Slett-knappen.

4. Repeter disse trinnene for å fjerne andre nettleser-apper bortsett fra Norton Family.