Løse problemer med at datamaskinen fryser/henger ved installasjon av Norton Utilities 16.0

Du løser dette problemet ved å kjøre installasjonsprogrammet fra mappen Symantec nedlastingsbehandling.

TRINN 1

Kjøre installasjonsprogrammet fra mappen Symantec nedlastingsbehandling

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

%temp%

Den midlertidige mappen (Temp) til den gjeldende brukeren åpnes i Windows Utforsker.

3. Åpne installasjonsprogrammet fra mappen Symantec nedlastingsbehandling.

4. Dobbeltklikk på filen Install.exe for å starte installasjonen.

Fullfør installasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen.

TRINN 2

Avinstallere sikkerhetsprodukter fra andre leverandører enn Norton

I programdokumentasjonen finner du informasjon om hvordan du fjerner sikkerhetsprodukter fra andre leverandører fra datamaskinen. Alternativt kan du kontakte produsenten.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst og trykk på Enter.

appwiz.cpl

3. I listen over installerte programmer velger du sikkerhetsproduktet som ikke er fra Norton. Deretter klikker du på Avinstaller eller Fjern.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt når avinstallasjonen er fullført.

Dersom problemet ikke er løst, går du til trinn 3.

TRINN 3

Verifisere brikkesettdriverne

Dette problemet kan oppstå gå grunn av en driverkonflikt mellom den generiske Windows-versjonen og Norton Utilities. Hvis du bruker et brikkesett fra AMD, laster du ned og installerer de nyeste brikkesettdriverne.

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

devmgmt.msc

3. I vinduet Enhetsbehandling klikker du for å utvide IDE ATA/ATAPI-kontrollere.

4. Følg Trinn 4 hvis Standard SATA AHCI-kontroller vises på listen over kontrollere.

TRINN 4

Laste ned og installere brikkesettdrivere fra AMD

1. Last ned den nyeste versjonen av AMD Chipset-drivere.

Lagre filen på skrivebordet.

2. Dobbeltklikk på filen du lastet ned, for å starte installeringen av brikkesettdriverne fra AMD.

3. Følg veiledningen på skjermen.

4. Når installasjonen er ferdig, starter du datamaskinen på nytt.

TRINN 5

Bekreft at brikkesettdriverne fra AMD er installert

1. Trykk på tastene Windows + R for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn følgende tekst, og trykk Enter.

devmgmt.msc

3. I vinduet Enhetsbehandling klikker du for å utvide IDE ATA/ATAPI-kontrollere.

4. AMD SATA-kontroller vises i listen over kontrollere.