Slett filer permanent og sikkert med Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Premium er ikke tilgjengelig i Norden.

Når du sletter en fil i Windows, blir den ikke helt slettet. Filen eller innholdet i filen kan enkelt gjenopprettes og vises. Du må makulere filene for å slette filrester og spor som er igjen av slettede filer.

Ved å bruke funksjonen Skrivebordsfilmakulator i Norton Utilities Premium eller Norton Utilities Ultimate kan du makulere filer og mapper permanent og sikkert.

Tilgang til skrivebordsfilmakulator

1. Åpne Norton Utilities-produktet.

2. Klikk på Verktøykasse > Beskytt i venstre panel.

3. I vinduet Beskytt, klikker du på Installer skrivebordsfilmakulator.

Når den er installert, er skrivebordsfilmakulatoren integrert i Windows og Filmakulator-ikonet vises på skrivebordet.

Se filer i mappen Filmakulator

1. Åpne Norton Utilities-produktet.

2. Klikk på Verktøykasse > Beskytt i venstre panel.

3. I vinduet Beskytt, klikker du på Vis filer i Filmakulator.

Et standard Windows Utforsker-vindu viser innholdet som er tilgjengelig i Filmakulator.

Alternativet Vis filer i Filmakulator er bare tilgjengelig når Skrivebordfilmakulator er aktivert.

Send filer til mappen Filmakulator

Du kan dra og slippe filene til Filmakulatormappen for å slette dem. Elementene du sender til filmakulatoren forblir der til du bestemmer deg for å slette dem på en sikker måte eller gjenopprette dem tilbake til den opprinnelige plasseringen.
Du kan også høyreklikke på mappen eller filen som du vil flytte til Filmakulator. Du kan også velge flere elementer som du ville gjort i Windows, og så høyreklikke og klikke på Send til Filmakulator.

Alternativet Send til Filmakulator er bare tilgjengelig når avmerkingsboksen Legg til Send til Filmakulator til høyreklikkmenyen er merket av i vinduet Filmakulatorinnstillinger.

Slette filer fra Filmakulatormappen

Du kan velge å slette alle filene i Filmakulatormappen, eller du kan velge elementet du vil makulere.

Slett valgte elementer fra Filmakulator

1. Start Filmakulator fra skrivebordet.

2. I mappen Filmakulator, høyreklikker du på elementet du vil makulere og klikker deretter på Makulere.

Klikk på Ja i bekreftelsesvinduet.

Hvis du vil slette alle filene i mappen Filmakulator, høyreklikker du på konet Filmakulator på skrivebordet og deretter klikker du på Makuler alle elementer. Klikk på Ja i bekreftelsesvinduet.
Hvis du vil slette en fil eller en mappe uten å flytte den til mappen Filmakulator, høyreklikker du på elementet du vil slette, og klikker deretter på Makuler nå. Klikk på Ja i bekreftelsesvinduet.