Feil: «Skannefeil» og «Risikoutsatt» på Norton for Mac

Du fikser dette problemet ved å kjøre LiveUpdate, og så starte Mac-en på nytt. Hvis problemet vedvarer, må du avinstallere Norton og deretter installere det på nytt.

TRINN 1

Kjør LiveUpdate

1. Start Norton.

Hvis du ser vinduet Min Norton, klikker du på Åpne ved siden av Enhetssikkerhet.

2. I hovedvinduet til Norton, klikker du på LiveUpdate.

3. Når LiveUpdate er fullført, avslutter du alle programmene.

4. Start Mac-en på nytt

Dersom problemet ikke er løst, går du til trinn 2.

Verktøyet RemoveSymantecMacFiles fungerer ikke på macOS 10.15.0 eller nyere. Hvis du vil avinstallere Norton på Mac, kan du lese: Avinstallere Norton Enhetssikkerhet på Mac.

TRINN 2

Laste ned og kjøre verktøyet RemoveSymantecMacFiles

RemoveSymantecMacFiles fjerner alle mapper som er opprettet av installasjonsprogrammer for Norton, inkludert filene i disse mappene, også de du har opprettet.

1. Last ned filen RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder -ikonet i Dock for å åpne Finder.

3. I menylinjen klikker du på > Nedlastinger for å gå til Nedlastinger -mappen.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari, åpner du RemoveSymantecMacFiles -mappen.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox eller Google Chrome, dobbeltklikker du på RemoveSymantecMacFiles.zip -filen for å utvide den, og åpner deretter RemoveSymantecMacFiles -mappen.

5. I mappen RemoveSymantecMacFiles kontrollklikker du på RemoveSymantecMacFiles.command -filen og klikker så på Åpne med > Terminal (standard).

Du må være logge på Mac-maskinen din med en passordbeskyttet administratorkonto for å kunne kjøre dette verktøyet.

6. I vinduet Terminal skriver du inne administratorpassordet, og trykker på gå tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

7. Hvis du vil fjerne alle Symantec-filer og -mapper, taster du 1.

Hvis du vil avslutte RemoveSymantecMacFiles uten å fjerne noen filer, taster du 2

8. Trykk på enter.

RemoveSymantecMacFiles fjerner alle Symantec-filene.

9. Når RemoveSymantecMacFiles-verktøyet er ferdig med å fjerne Symantec-filene, skriver du i Terminal -vinduet y, og trykker på enter for å starte Mac på nytt.

Før du trykker på enter, må du sørge for at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer.

TRINN 3

Installer Norton

1. Gå til my.norton.com og klikk på Logg på.

2. Angi e-postadressen og passordet for Norton-kontoen, og klikk deretter på Logg på.

3. Klikk på Last ned på Min Norton-portalen.

4. På siden Kom i gang klikker du på Godta og last ned.

5. Når nedlastingen er ferdig, dobbeltklikker du på filen for å starte installasjonsprogrammet for Norton.

6. Merk av for Jeg vil delta i Norton felleskapsovervåking i installasjonsvinduet og klikk på Installer for å starte installasjonen.

7. Når du ser en melding om verktøyet Installasjonshjelp, skriver du inn administratorpassordet og klikker på Installasjonshjelp.

8. Når du blir bedt om det i Norton-installasjonsvinduet, klikker du på Start på nytt.

9. Etter at du har startet Mac-en på nytt, klikker du på Åpne nå i Norton-installasjonsvinduet som åpnes, for å åpne Systemvalg.

10. Gå til vinduet Sikkerhet og personvern og klikk på låsikonet nederst på fanen Generelt. Deretter skriver du inn administratorpassordet og klikker på Lås opp.

11. Ved siden av Lasting av systemprogramvare fra Norton-programmet ble blokkert klikker du på Tillat. Lukk vinduet Systemvalg.

12. Klikk på Fortsett i Norton-installasjonsvinduet.

13. I installasjonsvinduet for Norton klikker du på Åpne for å gå til innstillingene Sikkerhet og personvern.

Du må gi Norton full disktilgang for å fullføre Norton-installasjonen på macOS 10.15.x.

14. I vinduet Sikkerhet og personvern klikker du på låsikonet nederst på fanen Personvern. Deretter skriver du inn administratorpassordet og klikker på Lås opp.

15. Velg Full disktilgang i venstre rute og merk deretter av for Norton systemutvidelse i høyre rute. Avslutt vinduet Systemvalg.

16. I vinduet Installasjon fullført klikker du på Start på nytt.

Du må starte datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen.

17. Klikk på Neste i Norton-installasjonsvinduet og deretter på Fullfør.

18. Hvis du blir bedt om å aktivere det, skriver du inn e-postadressen og passordet for å logge på Norton. Velg lisensen fra listen over tilgjengelige lisenser på kontoen, og klikk deretter på Neste.

Norton er nå installert.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v105297195
Operativsystem: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Sist endret: 09/01/2020