Dark Web Monitoring for andre EMEA-land

Dette inkluderer Østerrike, Belgia, Danmark, Irland, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Polen, Spania, Sverige og Sveits.

Avhengig av hva som ble funnet i varslingen din, bruker du listen under for å finne ut om de neste trinnene. Vi fortsetter å søke etter aktivitet på det mørke nettet. Hvis vi sporer opplysningene dine, sender vi deg en ny e-postmelding. Du kan:

• Endre passordet som er tilknyttet det berørte nettstedet eller andre nettsteder hvor du har brukt samme passord. Hvis du ikke husker passordet, kan du tilbakestille passordet på nettstedet.

• Fullfør profilen din ved å gå til kontrollpanelet så vi kan overvåke flere av opplysningene dine

Overvåket informasjon

• E-postadresser (opptil 5)

• Telefonnumre (opptil 5)

• Kredittkortnumre (opptil 10)

• Gamertager (opptil 10)

• Forsikrings-ID-numre (opptil 5)

Brukernavn

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt brukernavnet ditt, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:

• Vurder å endre brukernavn hvis du har muligheten. Det samme brukernavnet kan ha blitt eksponert flere ganger tidligere.

• Vurder å endre passordene dine som er knyttet til det brukernavnet.

Passord

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt passordet ditt, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Endre passordet.

• Hvis du bruker dette passordet for andre nettsteder eller apper, bør du også endre det for disse tjenestene.

• Konfigurer tofaktorgodkjenning når det er tilgjengelig for et nettsted.

E-post

E-postadresser kan brukes til nettfisking hvor kriminelle prøver å få tak i opplysningene dine.
Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt e-postadressen din, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Hvis du bruker denne e-postadressen som påloggings-/brukernavn, bør du vurdere å endre det for å få bedre beskyttelse.

• Vi anbefaler at du aldri oppgir personopplysninger eller sensitive opplysninger via e-post.

Liste over passordkombinasjoner

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt passordet ditt eksponert i en kombinasjonsliste, en samling e-postadresser og passord fra nettsteder som har blitt utsatt for datainnbrudd, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Endre passordet.

• Hvis du bruker dette passordet for andre nettsteder eller apper, bør du også endre det for disse tjenestene.

• Bruk et passordbehandlingsprogram for å opprette unike passord for nettsteder.

• Konfigurer tofaktorgodkjenning når det er tilgjengelig for et nettsted.

Hvis du vil ha mer informasjon, leser du varsling om passordkombinasjonsliste.

Passnummer

Passnummeret ditt kan, sammen med andre personopplysninger, brukes av identitetstyver til å utføre bedragersk virksomhet.
Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt passnummeret ditt, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Kontakt de lokale politimyndighetene for å inngi en klage

• Søk om erstatningspass

Telefonnummer

Telefonnummer kan brukes til nettfisking hvor kriminelle prøver å få tak i opplysningene dine for å utføre bedragersk virksomhet.
Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt telefonnummeret ditt, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Oppgi aldri personopplysninger eller bankinformasjon på telefonen med mindre du er trygg på den som ringer.

• Hvis du begynner å motta mistenkelige anrop, tar du kontakt med telefontjenesteleverandøren din for å se om det er mulig å blokkere anrop fra numrene det gjelder.

• Registrer telefonnummeret ditt på det nasjonale ikke-ring-registeret, hvis det lar seg gjøre.

Forsikringsopplysninger

Identitetstyver kan bruke forsikringsopplysningene dine til å sende falske krav som blant annet kan være knyttet til helse, bil, hjem eller kjæledyr.
Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt deler av forsikringsopplysningene dine, for eksempel polisenummer, helseopplysninger eller forsikringsselskaper, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Gjennomgå eventuelle forsikringsfakturaer og krav nøye.

• Vær på utkikk etter:

• Medisinske regninger eller andre anmerknader om innkreving av forsikringsbeløp som du ikke gjenkjenner i kredittrapporten

• Et varsel fra helseforsikringen din om at du har nådd dekningsgrensen

• Avslag på forsikring på grunn av tidligere krav eller medisinske journaler for en tilstand du ikke har

Andre tips:
  • Fjern post fra postboksen med én gang. Hvis du skal være borte hjemmefra, kan du be om tilbakeholding av e-post.

• Makuler alt som har personopplysninger på, inkludert kredittkort- og kontoutskrifter, kvitteringer og medisinske journaler.

• Velg papirløs levering når det er mulig og praktisk.

Vurder å sette lås på postboksen for å hindre at posten stjeles.

Gamertag

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt gamertagen din, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Endre passordet ditt for alle spillplattformer der du bruker gamertagen

• Aktiver tofaktorgodkjenning for spillplattformene

• Endre e-postpassordet som er tilknyttet gamertagen

• Bruk et annet passord og gamertag for hver spillplattform

Kredittkort

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt kredittkortopplysningene dine, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Kontakt kortutstederen din for å bytte kort og overvåk aktivitetene dine nøye.

• Rapporter enhver mistenkelig aktivitet til finansinstitusjonen umiddelbart.

CVV eller CCV

Hvis du mottok en mørke nettet-varsling som inneholdt CVV eller CCV for kredittkortet ditt, kan du gjøre følgende for å beskytte deg selv:
  • Kontakt kortutstederen din for å bytte kort og overvåk aktivitetene dine nøye.

• Rapporter enhver mistenkelig aktivitet til finansinstitusjonen umiddelbart.

Ingen kan forhindre alt identitetstyveri.

*Dark Web Monitoring er ikke tilgjengelig i alle land. Hvilke opplysninger vi overvåker, avhenger av bostedsland. Som standard overvåker den e-postadressen din og begynner umiddelbart. Logg på kontoen for å oppgi tilleggsopplysninger for overvåkingsformål.

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v138323958
Operativsystem: Android;Mac;Windows;iOS
Sist endret: 22/11/2023