Komme i gang med Norton Family

Med Norton Family kan barna surfe fritt på nettet. Samtidig har du full oversikt over hvor og når de bruker tiden sin på nettet.

Bruk informasjonen under for å konfigurere Norton Family og bidra til at barna får en trygg Internett-opplevelse. Du kan når som helst konfigurere Norton Family på mobilenheten for å motta øyeblikkelige varsler og endre familieinnstillingene. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Konfigurere Norton Family på en foreldreenhet.

Logg på Norton

1. Logg på kontoen.

Hvis du ikke har en Norton-konto, klikker du på Opprett en konto og fullfører registreringsprosessen.

2. Gjør ett av følgende:

• Hvis kontoen har et Norton Family-abonnement eller et abonnement med Foreldrestyring, klikker du på Konfigurer Family på flisen Foreldrestyring.

• Hvis du ikke har et Norton Family-abonnement tilknyttet denne kontoen, kan du skaffe deg et abonnement fra Norton.com.

3. Les Tjenestevilkårene og andre policyer, og klikk deretter på Godta og fortsett for å konfigurere familien.

Registrere deg for tofaktorgodkjenning

Vi anbefaler at du konfigurerer tofaktorgodkjenning for å gi kontoen din et ekstra sikkerhetslag. Hvis du aktiverer denne funksjonen, må du angi kontopassordet og en spesiell bekreftelseskode som sendes til telefonen din via SMS, talemelding eller mobilapp. Denne koden gjelder kun for kontoen din, og endres hver gang du logger på.

1. Logg på kontoen din.

2. Hold markøren over profilikonet øverst til høyre på siden, og klikk deretter på Kontoinnstillinger.

3. I delen Tofaktorgodkjenning klikker du på Konfigurer.

Hvis du ser alternativet Bekreft e-postadressen din, kan dette skyldes at e-postadressen ikke er bekreftet av Norton. Klikk på alternativet for å motta en e-postbekreftelse. Åpne e-postmeldingen du har mottatt, og klikk på koblingen Bekreft nå for å fortsette med konfigurering av tofaktorgodkjenning. Bekreftelsesmeldingen inneholder følgende informasjon:

• Fra: no-reply@nortonlifelock.com

• Emne: Velkommen til Norton Secure Login – bekreft e-postadresse

4. Velg én av følgende metoder for primærbekreftelse.

Du må konfigurere to metoder (en primær og en sekundær). Du kan når som helst endre dem ved å logge på kontoen.

5. Hvis du vil bruke en godkjennerapp, følger du denne fremgangsmåten:

• Velg Godkjennerapp for mobil og klikk på Neste:

• Last ned en vilkårlig godkjennerapp fra Google Play Store eller App Store på telefonen. Du kan eventuelt åpne en godkjennerapp du allerede har installert, og gjøre følgende:

• Skann QR-koden på skjermen ved å bruke godkjennerappen for å registrere kontoen med appen.

• Skriv inn den sekssifrede koden som vises i godkjennerappen.

6. Hvis du vil bruke en sikkerhetsnøkkel, følger du denne fremgangsmåten:

• Velg Sikkerhetsnøkkel og klikk påNeste.

• Koble sikkerhetsnøkkelen til USB-porten på enheten din.

• Trykk på eller berør knappen på sikkerhetsnøkkelen.

7. Hvis du vil motta koden som en SMS eller talemelding på mobilen, følger du denne fremgangsmåten:

• Velg Mobilnummer og klikk på Neste.

• Skriv inn mobilnummeret som SMS-en med koden skal sendes til. Hvis du vil motta koden i en talemelding, klikker du på Ring meg med en kode.

• Skriv inn den sekssifrede koden du har mottatt, og klikk på Bekreft.

8. Klikk på Fortsett.

9. Du ser 10 forskjellige sikkerhetskoder for engangsbruk. Du kan bruke disse for å logge på kontoen din hvis du har problemer med å motta koder for tofaktorgodkjenning på telefonen. Klikk på Last ned eller Skriv ut for å lagre reservekoder.

10. Klikk på Fullfør.

11. Hvis du vil konfigurere en sekundærmetode, går du til Sekundærmetoder og klikker på Legg til en ny metod.

12. Velg én av metodene for å motta koden. Avhengig av valget kan du bruke informasjonen i trinnene ovenfor for å konfigurere metoden.

Sekundærmetoden brukes når primærmetoden ikke fungerer. Derfor bør du velge en annen metode enn den du har konfigurert som primærmetode. Hvis du for eksempel har valgt Godkjennerapp for mobil som primærmetode, velger du Mobilnummer eller Sikkerhetsnøkkel som sekundærmetode.

13. Klikk på Fullfør.

Legge til et barn på kontoen din

1. Skriv barnets navn i feltet Barnets navn.

Navnet kan ikke inneholde spesialtegn som for eksempel &, # eller $.

2. Velg begrensningsnivå basert på barnets alder.

Norton Family bruker grenser basert på begrensningsnivået du velger.

3. Klikk på Velg en avatar eller Last opp bilde for å angi et profilbilde for barnet ditt.

Du kan legge til flere barn på kontoen etter at du har fullført konfigurasjonen for det første barnet.

4. Klikk på Neste.

Når du legger til et barn, aktiverer Norton Family grenser basert på barnets alder. Du kan når som helst tilpasse grensene slik at de passer til hvert enkelt barns modenhetsnivå.

Du kan legge til inntil 15 barn på kontoen din. Du kan når som helst legge til eller fjerne et barn fra Norton Family-kontoen.

Installere Norton Family på barnets enhet

Installer Norton Family på alle enhetene barnet bruker.

Enheten må oppfylle minimumskravene for at du skal kunne installere og bruke Norton Family. Hvis du vil vite mer, kan du lese Systemkrav for å installere og konfigurere Norton-beskyttelsen.

Installere Norton Family på Windows

1. Norton Family registrerer automatisk operativsystemet. Hvis du er på datamaskinen som barnet bruker, velger du Ja, dette er barnets enhet og klikker på Last ned.
    Hvis du vil installere Norton Family på en annen enhet, velger du Nei, dette er ikke barnets enhet.
    Du kan også sende en nedlastingskobling ved å angi en e-postadresse, og deretter åpne koblingen på enheten du vil installere Norton Family på.

2. Klikk på eller kjør den nedlastede installasjonsfilen.

3. Norton nedlastingsbehandling installerer automatisk Norton Family på enheten.

4. Les lisensavtalen for sluttbrukere og klikk på Godta og installer.

Enheten kobles automatisk til kontoen din.

5. Klikk på Fortsett.

6. Gå til vinduet for tilordning av enhet og klikk på Rediger ved siden av barnet du vil tilordne denne enheten til.

7. Klikk på logg på som og velg kontoen barnet bruker til å logge på denne enheten. Hvis barnet ditt har flere brukerkontoer, velger du barnet på alle disse brukerkontoene.

8. Klikk på Lagre > OK.

9. Kontroller at du har aktivert leserutvidelsen for Norton Family for å få best mulig beskyttelse. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Aktivere leserutvidelsen for Norton Family.

Video: Slik installerer du Norton Family i Windows

Installere Norton Family på Android

1. Hvis du er på Android-enheten som barnet bruker, klikker du på Fortsett på fanen Installer på barnets Android-enhet for å laste ned appen fra Google Play.

Du kan også sende en nedlastingskobling ved å angi en e-postadresse, og deretter åpne koblingen på enheten du vil installere Norton Family på.

2. Trykk på Installer og følg instruksjonene på skjermen.

3. Åpne Norton Familys foreldrestyringsapp.

4. Les Nortons lisensavtale og andre retningslinjer, og trykk deretter på Fortsett.

5. Gjør ett av følgende:

• Angi aktiveringskoden på portalen og klikk på Aktiver.

Vent et par minutter og sjekk om barnets e-post-ID og navn vises riktig. Deretter trykker du på Bekreft og fortsett.

• Klikk på Logg på og logg på kontoen. Velg barnet du vil tilordne enheten til, og angi et navn som gjør det enklere å identifisere denne enheten. Deretter trykker du på Fortsett.

6. Tillat individuelle tillatelsesforespørsler for at Norton Family skal begynne å overvåke denne enheten og følge innstillingene nedenfor.

Norton Family må ha tillatelser for tidsovervåkning, appovervåkning og andre funksjoner slik at de kan aktivere og overvåke barnets aktiviteter. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du avsnittet «Kontrollere at apptillatelser er slått på» under Forberede Android-enheten for foreldrestyring med Norton Family.

7. Trykk på Enhetsadministrator og deretter på Aktiver for å forhindre at barnet avinstallerer Norton Family-appen uten din tillatelse.

8. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Norton Family-tilgangstjeneste og slå den på.

9. Trykk på Appbrukstilgang, velg Norton Family-appen fra listen, og slå deretter på Tillat brukstilgang.

10. Når du ser en grønn hake ved alle nødvendige tillatelser, klikker du på Fortsett.

Disse trinnene er generelle og kan variere avhengig av Android OS-versjonen.

Video: Slik installerer du Norton Family på Android

Installere Norton Family på iOS

1. Hvis du er på iOS-enheten som barnet bruker, klikker du påFortsett på fanen Installer på barnets iOS-enhet for å laste ned appen fra App Store.

Du kan også sende en nedlastingskobling ved å angi en e-postadresse, og deretter åpne koblingen på enheten du vil installere Norton Family på.

2. Installer Norton Familys foreldrestyringsapp.

3. Trykk på Åpne.

4. Trykk på Tillat for å motta varsler fra Norton Family.

5. Les Nortons lisensavtale og andre retningslinjer, og trykk deretter på Fortsett.

6. Gjør ett av følgende:

• Angi aktiveringskoden i portalen på Norton Familys foreldrestyringsapp og klikk på Aktiver.

Vent et par minutter og trykk på Bekreft og fortsett på barneenheten.

• Klikk på Logg på og logg på kontoen. Velg barnet du vil tilordne enheten til, og angi et navn som hjelper deg med å identifisere denne enheten. Hvis du vil legge til et barn, må du logge på kontoen din. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du, Legge til et barn på Norton Family-kontoen.

7. Trykk på Installer VPN og følg instruksjonene på skjermen.

Du må bruke et VPN for å overvåke eller blokkere Internett-aktivitetene til barnet ditt i andre apper enn Norton Family-nettleseren.

8. Tillat individuelle tillatelsesforespørsler for at Norton Family skal begynne å overvåke denne enheten.

9. Trykk på Installer profil og følg instruksjonene på skjermen. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Installere en profil på barnets iOS-enhet.

En profil må være installert for at umiddelbar lås, tidsovervåking og andre funksjoner skal fungere på barnets enhet.

10. Følg instruksjonene på skjermen for å aktivere begrensninger. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Konfigurere Norton Family på barnets iPhone eller iPad.

Video: Slik installerer du Norton Family på iOS

Diskuter dette med familien din

Kommunikasjon er avgjørende for familiesikkerheten. Derfor bør du ha en samtale med barna, der du forklarer hvor viktig det er å opptre ansvarlig på Internett. Hvis du vil ha mer informasjon, leser du Hjelp for barn.

Du kan kontakte andre brukere i Norton-fellesskapet for å snakke om beskyttelse eller diskutere andre temaer knyttet til foreldrestyring. Du kan også finne oss på Twitter eller Facebook.

Hvis du bruker Google-kontoen for å logge på Norton Family-kontoen, må du logge av Google-kontoen i nettleseren når du har fullført konfigureringen av Norton Family.

Video: Slik installerer du Norton Family i Windows

Video: Slik installerer du Norton Family på Android

Video: Slik installerer du Norton Family på iOS

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v122685181