Gjentatte nøkkelringmeldinger vises når du prøver å slå på VPN på Mac med Norton 360

Les om hvordan du løser konfigurasjonsproblemer med Norton Secure VPN på Mac: Ingenting skjer når du klikker på Fortsett i et forsøk på å konfigurere VPN på Norton Device Security for Mac.

Du kan legge til VPN-konfigurasjoner på Mac-en for å forhindre at nettaktiviteten din spores av tredjepartssporere, inkludert Internett-leverandører, eller nettstedene du besøker, slik at du får privat Internett-tilgang.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig for brukere som abonnerer på Norton 360-planer som inkluderer Secure VPN. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

Hva er nøkkelringpassordet og hvordan tilbakestiller jeg det?

Når du legger til VPN-profilen, vil du se en varsling om nøkkelringtilgang fra Apple for å motta nødvendige godkjenningsdata for VPN-tilkoblingen. Du må oppgi passordet du bruker når du logger på Mac-en, for å gi NEIKEc2Provider tilgang til nøkkelringen. I noen tilfeller kan nøkkelringpassordet være forskjellig fra Mac-passordet. Hvis du ikke husker nøkkelringpassordet for Mac-en, ser du Apples støtteartikkel.

Hva er NEIKEv2Provider og hvorfor trenger Norton nøkkelringpassordet mitt?

NEIKEv2Provider er en systemtjeneste som bruker den innebygde VPN-protokollen for Mac (IKEv2) for å opprette sikre VPN-tilkoblinger. Norton bruker denne tjenesten for å koble til VPN-et.

NEIKEv2Provider trenger tilgang til Norton-nøkkelen i nøkkelringen for å godkjenne Mac-en når du kobler til VPN-et. Dette krever tillatelse fra brukeren. Derfor ber Norton brukeren om å oppgi nøkkelringpassordet. Ved å angi passordet gir du bare tilgangstillatelse til Norton-nøkkelen i nøkkelringen. Det gir ikke tilgang til hele nøkkelringen. Norton-nøkkelen brukes til å godkjenne tilkoblingen når du kobler til VPN-et.

Hvis NEIKEv2Provider ikke har tilgang til Norton-nøkkelen i nøkkelringen, kan den ikke koble til VPN-et.

Fiks gjentatte nøkkelringforespørsler

Trinnene nedenfor gjelder bare når du har installert eller oppdatert Norton-enhetens sikkerhetsprodukt til den nyeste versjonen på macOS Mojave 10.14.x eller nyere.

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton på Mac.

2. I vinduet Min Norton, ved siden av Secure VPN, klikker du på Slå på.

3. Les instruksjonene på skjermen og klikk på Fortsett.

4. Hvis du blir bedt om det, klikker du på Tillat for å opprette en ny VPN-profil på Mac-en.

5. Skriv inn passordet for Mac-administratorkontoen og klikk på Tillat alltid for å logge på VPN-profilen. Dermed slipper du å motta varselet om nøkkelringtilgang igjen.

Du ser kanskje nøkkelringvarselet igjen hvis du har klikket på alternativet Tillat i den første varselmeldingen. I så fall må du huske å klikke på alternativet Tillat alltid i det andre nøkkelringvarselet, slik at du ikke ser varselet igjen neste gang du bruker VPN-alternativet.

Hvis problemet vedvarer: Avinstaller og installer Norton på nytt, og prøv deretter å legge til VPN-konfigurasjonen igjen.

Avinstaller Norton

1. På Mac klikker du på Finder-ikonet i dokken. Deretter klikker du på Programmer i venstre panel under Favoritter.
  2. Finn programikonet for Norton og dra det til Papirkurv eller Søppel.

3. Klikk på Fortsett.

4. Skriv inn administratorpassordet når du blir bedt om det, og klikk på OK.

5. Klikk på Avinstaller i vinduet som åpnes.

6. Skriv inn administratorpassordet når du blir bedt om det, og klikk på Installasjonshjelp.

7. Klikk på Start på nytt nå.

Laste ned Norton Enhetssikkerhet

Før du laster ned den nyeste installasjonsfilen, må du sørge for å slette alle eldre installasjonsfiler som er tilgjengelige i mappen Nedlastinger.

1. Logg på kontoen.

2. Angi e-postadressen og passordet for Norton, og klikk så på Logg på.

3. Gå til Min Norton-portalen og klikk på Last ned.

4. Gå til siden Kom i gang og klikk på Godta og last ned.

5. Når nedlastingen er ferdig, dobbeltklikker du på filen du har lastet ned, for å starte Nortons installasjonsprogram.

6. Klikk på Nortons lisensavtale og les lisensavtalen for Norton-produktet før du installerer det.

7. Velg et av følgende alternativer avhengig av operativsystemet:

Installere Norton Enhetssikkerhet på macOS 10.15.x (Catalina) eller nyere

1. Klikk på Installer.

2. Noen ganger sender Norton deg et varsel om å bli med i Norton fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen, og sender den til Norton for videre analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Bli med nå for å aktivere Norton fellesskapsovervåking på Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å bli med i Norton fellesskapsovervåking senere.

Du kan klikke på Mer informasjon for å finne ut mer om Norton fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorkontopassordet til Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonsveiviser.

4. Klikk på Start på nytt.

5. Når du har startet Mac-en på nytt, klikker du på Åpne valg i installasjonsvinduet for Norton.

6. Hvis du ser varselet Systemutvidelse blokkert, klikker du på OK.

7. I vinduet Sikkerhet og personvern, klikker du på låssymbolet nederst.

8. Skriv inn administratorkontopassordet når du blir bedt om det, og klikk deretter på Lås opp.

9. Klikk på Tillat som tilsvarer Norton-meldingen, naviger tilbake til Norton-installasjonsvinduet, og klikk deretter på Fortsett.

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat-knappen.

Allow System Extensions
  10. I Norton-installasjonsvinduet klikker du på Fortsett og deretter påTillat for gi Norton tillatelse til å overvåke alle nettverksaktivitetene dine og hindre ondsinnede nettsteder fra å få tilgang til Mac-en din.

Allow Network Monitoring
  11. I installasjonsvinduet for Norton klikker du på Åpne valg for å gi Norton tilgang til disken så du får bedre beskyttelse.

12. Gå til vinduet Sikkerhet og personvern og kontroller at alternativet Systemutvidelse for Norton er aktivert. Gå tilbake til Norton-installasjonsvinduet og klikk på Fullfør.

Allow Full Disk Access

Installere Norton Enhetssikkerhet på macOS High Sierra 10.13.x til macOS Mojave 10.14.x

1. Velg Godta og installer.

2. Noen ganger sender Norton deg et varsel om å bli med i Norton fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen, og sender den til Norton for videre analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Bli med nå for å aktivere Norton fellesskapsovervåking på Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å bli med i Norton fellesskapsovervåking senere.

Du kan klikke på Mer informasjon for å finne ut mer om Norton fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorkontopassordet til Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonsveiviser.

4. Klikk på Åpne nå eller Klikk her i installasjonsvinduet i Norton.

5. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Tillat-elementet som tilsvarer Symantec-meldingen.

• Hvis du har flere programmer eller forhandlere installert på Mac-en, som krever autorisasjon fra deg, vil du se meldingen Systemprogramvare ble blokkert fra å laste ned meldingen i stedet for Symantec-meldingen. I slike tilfeller klikker du på Tillatog velger Symantec på listen. Deretter klikker du på OK.

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat-knappen.

6. I installasjonsvinduet i Norton Security. klikk på Fortsett.

7. Klikk på Start på nytt for å fullføre installeringen.

Installere Norton Enhetssikkerhet på Mac OS X 10.10 (Yosemite) til OS X 10.12.x (Sierra)

1. Velg Godta og installer.

2. Noen ganger sender Norton-produktet deg et varsel om å bli med i Norton fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen, og sender den til Norton for videre analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Bli med nå for å aktivere Norton fellesskapsovervåking på Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å bli med i Norton fellesskapsovervåking senere.

Du kan klikke på Mer informasjon for å finne ut mer om Norton fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorkontopassordet til Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonsveiviser.

4. Når installasjonen er fullført, klikker du på Start på nytt. Produktinstallasjonen fullføres når du starter Mac-en på nytt.

Legg til VPN-konfigurering

1. Åpne enhetssikkerhetsproduktet fra Norton på Mac.

2. I vinduet Min Norton, ved siden av Secure VPN, klikker du på Slå på.

3. Les instruksjonene på skjermen og klikk på Fortsett.

4. Hvis du blir bedt om det, klikker du på Tillat for å opprette en ny VPN-profil på Mac-en.

5. Skriv inn passordet for Mac-administratorkontoen og klikk på Tillat alltid for å logge på VPN-profilen. Dermed slipper du å motta varselet om nøkkelringtilgang igjen.

Du ser kanskje nøkkelringvarselet igjen hvis du har klikket på alternativet Tillat i den første varselmeldingen. I så fall må du huske å klikke på alternativet Tillat alltid i det andre nøkkelringvarselet, slik at du ikke ser varselet igjen neste gang du bruker VPN-alternativet.

Hvis du har opprettet flere brukerkontoer for Mac-en din, er det mulig at Secure VPN-alternativet mangler på My Norton-dashbordet. Du kan løse dette problemet ved å logge på Mac-en med den samme brukerkontoen du brukte da du aktiverte Norton-produktet med Secure VPN. Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Løse problem med at alternativet Secure VPN mangler på Min Norton-kontrollpanelet på Mac

Ansvarsfraskrivelse: Vi skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle data, meninger, råd eller uttalelser på tredjepartsnettsteder. Vi tilbyr bare disse koblingene som en bekvemmelighet. Selv om koblingene er inkludert, betyr det ikke at vi støtter, anbefaler eller har noe som helst ansvar for innholdet på disse nettstedene.

Video: Unngå gjentatte varsler om nøkkelringtilgang når du slår på VPN for Mac

Bla gjennom sidene til du finner løsninger eller Kontakt oss.

DOCID: v138741680
Operativsystem: Mac
Sist endret: 08/01/2024