Løse problemer med åpning av Nortons enhetssikkerhetsprodukter for Mac

Les om hvordan du løser konfigureringsproblemer for Norton Secure VPN på Mac her: Ingenting skjer etter at du trykker på «Fortsett» når du prøver å konfigurere VPN på Norton Enhetssikkerhet for Mac.

Du løser dette problemet ved å starte Mac-en på nytt. Hvis problemet vedvarer, må du avinstallere Nortons enhetssikkerhetsprodukt for Mac.

Før du kjører RemoveNortonMacFiles-verktøyet, må du kontrollere at du har avinstallert Norton enhetssikkerhetsproduktet på Mac-en.

TRINN 1

Start datamaskinen på nytt

1. Avslutt alle åpne applikasjoner.

2. Start Mac-en på nytt.

Hvis problemet vedvarer når du starter Mac-en på nytt, følger du trinnene nedenfor for å avinstallere og installere Nortons enhetssikkerhet for Mac på nytt.

TRINN 2

Avinstallere Norton-produktet

Hvis Norton-produktet er åpnet, må du lukke det før du følger fremgangsmåten under.

1. På Mac klikker du på Finder-ikonet i docken og deretter på Programmer i det venstre panelet i delen Favoritter.
  2. Finn ikonet til Norton-produktet og dra det til Papirkurv.

3. Klikk påFortsett for å tillate at Norton-produktet fjerner systemutvidelsen.

4. Skriv inn passordet for administratorkontoen når du blir bedt om det. Deretter klikker du på OK.

5. Klikk på Avinstaller i vinduet som åpnes.

6. Skriv inn passordet for administratorkontoen når du blir bedt om det. Deretter klikker du på Installasjonshjelp.

7. Klikk på Start på nytt nå.

TRINN 3

Laste ned og kjøre RemoveSymantecMacFiles som administrator

RemoveNortonMacFiles fjerner alle mapper som er opprettet av Norton-installasjonsprogrammene, og alle filene i disse mappene, i tillegg til alle du har opprettet.

1. Last ned filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klikk på Finder-ikonet i docken.
  3. I vinduet Finder klikker du på Nedlastinger i venstre panel under Favoritter.

4. Gjør ett av følgende:

• Hvis du lastet ned filen med Safari, åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

• Hvis du lastet ned filen med Mozilla Firefox eller Google Chrome, dobbeltklikker du på filen RemoveNortonMacFiles.zip for å utvide den. Deretter åpner du mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles kontroll-klikker du på filen RemoveNortonMacFiles.command. Deretter klikker du på Åpne med > Terminal (standard).

Du må være logget på Mac-maskinen med en passordbeskyttet administratorkonto for å kunne kjøre dette verktøyet.

6. I vinduet Terminal skriver du inn administratorpassordet og trykker på tilbake.

Ingen tegn vil vises når du skriver inn passordet.

7. Hvis du vil fjerne alle Nortons produktfiler og mapper, skriver du 1.

Hvis du vil avslutte RemoveNortonMacFiles uten å fjerne filer, skriver du inn 2.

8. Trykk på Enter.

Verktøyet RemoveNortonMacFiles fjerner alle Nortons produktfiler.

9. Når verktøyet RemoveSymantecMacFiles er ferdig med å fjerne produktfilene, går du til Terminal-vinduet. Der skriver du y og trykker på Enter for å starte Mac-en på nytt.

Pass på at du lagrer arbeidet ditt i andre åpne programmer før du trykker på Enter.

TRINN 4

Laste ned og installere Norton-produktet

Før du laster ned den nyeste installasjonsfilen, må du huske å slette alle de eldre installasjonsfilene som er tilgjengelige i mappen Nedlastinger.

1. Logg på kontoen.

2. Skriv inn e-postadresse og passord for Norton-kontoen, og klikk deretter på Logg på.

3. Klikk på Last ned på Min Norton-portalen.

4. På siden Kom i gang klikker du på Godta og last ned.

5. Når nedlastingen er ferdig, dobbeltklikker du på filen for å starte installasjonsprogrammet for Norton-produktet.

6. Klikk på Nortons lisensavtale og les gjennom produktets lisensavtale før du installerer Norton.

7. Velg et av følgende alternativer avhengig av operativsystemet:

Installere Norton-produktet på Mac 10.15.x (Catalina) eller nyere

1. Klikk på Installer.

2. Noen ganger viser Norton-produktet et varsel som spør om du vil registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen og sender informasjonen til Norton for analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Registrer deg nå for å aktivere Norton Fellesskapsovervåkning i Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning senere.

Du kan klikke på Les mer for å finne ut mer om Norton Fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorpassordet for kontoen din på Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonshjelp.

4. Klikk på Start på nytt.

5. Når du har startet Mac-en på nytt, klikker du på Åpne Valg i installasjonsvinduet for Norton-produktet.

6. Hvis du ser varselet Systemutvidelse blokkert, klikker du på Åpne sikkerhetsinnstillinger.

7. Klikk på låsikonet nederst på siden i vinduet Sikkerhet og personvern.

8. Skriv inn passordet for Skriv inn passordet for administratorkontoen når du blir bedt om det. Deretter klikker du på Lås opp.

9. Klikk på Tillat for den aktuelle produktmeldingen fra Norton, gå tilbake til installasjonsvinduet i Norton-produktet, og klikk deretter på Fortsett.

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat.

Allow System Extensions
  10. I Norton-installasjonsvinduet klikker du på Fortsett og deretter på Tillat for å gi Norton tillatelse til å overvåke alle nettverksaktivitetene og blokkere tilgang til Mac-maskinen for skadelige nettsteder.

Allow Network Monitoring
  11. I installasjonsvinduet til Norton-produktet klikker du på Åpne Valg for å gi Norton-produktet tilgang til disken så du får bedre beskyttelse.

12. I vinduet Sikkerhet og personvern kontroller du at alternativet Systemutvidelse for Norton er aktivert. Gå tilbake til installasjonsvinduet til Norton-produktet og klikk på Fullfør.

Allow Full Disk Access

Installere Norton-produktet på Mac High Sierra 10.13.x til Mac Mojave 10.14.x

1. Klikk på Godta og installer.

2. Noen ganger viser Norton-produktet et varsel som spør om du vil registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen og sender informasjonen til Norton for analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Registrer deg nå for å aktivere Norton Fellesskapsovervåkning i Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning senere.

Du kan klikke på Les mer for å finne ut mer om Norton Fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorpassordet for kontoen din på Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonshjelp.

4. Klikk på Åpne nå eller Klikk her i installasjonsvinduet til Norton-produktet.

5. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Tillat som tilsvarer Symantec-meldingen.

• Hvis du har installert flere programmer eller forhandlere som krever tillatelse fra deg, på Mac-en, ser du meldingen Lasting av noen systemprogrammer ble blokkert i stedet for Symantec-meldingen. I slike tilfeller klikker du på Tillat og velger Symantec på listen. Deretter klikker du på OK.

Hvis du ikke ser Tillat-knappen, lukker du vinduet Sikkerhet og personvern og åpner det på nytt for å vise Tillat.

6. I installasjonsvinduet til Norton-produktet. klikk på Fortsett.

7. Klikk på Start på nytt for å fullføre installasjonen.

Installere Norton-produktet på Mac OS X 10.10 (Yosemite) til OS X 10.12.x (Sierra)

1. Klikk på Godta og installer.

2. Noen ganger viser Norton-produktet et varsel som spør om du vil registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning, som samler inn informasjon om nye, potensielle sikkerhetsrisikoer fra datamaskinen og sender informasjonen til Norton for analyse. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Registrer deg nå for å aktivere Norton Fellesskapsovervåkning i Norton-produktet.

• Klikk på Kanskje senere for å registrere deg for Norton Fellesskapsovervåkning senere.

Du kan klikke på Les mer for å finne ut mer om Norton Fellesskapsovervåkning.

3. Skriv inn administratorpassordet for kontoen din på Mac-en når du blir bedt om det, og klikk deretter på Installasjonshjelp.

4. Når installasjonen er fullført, klikker du på Start på nytt. Produktinstallasjonen fullføres når du starter Mac-en på nytt.