Tofaktorgodkjenning for Norton-kontoen

Tofaktorgodkjenning er en sikkerhetsfunksjon som legger til et ekstra sikkerhetslag for kontoen din. Hvis du aktiverer denne funksjonen, må du angi kontopassordet og en spesiell bekreftelseskode som sendes til telefonen din via SMS, talemelding eller mobilapp. Denne koden gjelder kun for kontoen din, og endres hver gang du logger på.

Konfigurere tofaktorgodkjenning

1. Logg på kontoen.

2. Hold markøren over profilikonet øverst til høyre på siden, og klikk deretter på Kontoinnstillinger.

3. I delen Tofaktorgodkjenning klikker du på Konfigurer.

Hvis du ser Bekreft e-postadressen i stedet for Konfigurer, kan det skyldes at e-postadressen ikke er bekreftet av Norton. Klikk på Bekreft e-postadresse for å motta en e-postmelding for å bekrefte den. Åpne e-postmeldingen og klikk på Bekreft nå for å bekrefte e-postadressen.

4. Velg én av følgende bekreftelsesmetoder:

Mobil godkjennerapp

1. Velg Godkjennerapp for mobil og klikk på Neste :

2. Last ned en vilkårlig godkjennerapp fra Google Play Butikk eller App Store på telefonen. Du kan eventuelt åpne en godkjennerapp du allerede har installert.

3. Skann QR-koden på skjermen ved å bruke godkjennerappen for å registrere kontoen med appen.

4. Skriv inn den sekssifrede koden som vises i godkjennerappen.

Sikkerhetsnøkkel

1. Velg Sikkerhetsnøkkel og klikk på Neste.

2. Koble sikkerhetsnøkkelen til USB-porten på enheten din.

3. Trykk på eller berør knappen på sikkerhetsnøkkelen.

Mobiltelefonnummer

1. Velg Mobilnummer og klikk på Neste.

2. Angi telefonnummeret som SMS-en med koden skal sendes til. Hvis du vil motta koden i et telefonanrop, klikker du på Ring meg med en kode.

3. Skriv inn den sekssifrede koden du har mottatt, og klikk på Bekreft.

Du ser 10 forskjellige sikkerhetskoder for engangsbruk. Du kan bruke disse for å logge på kontoen din hvis du har problemer med å motta koder for tofaktorgodkjenning på telefonen. Klikk på Last ned eller Skriv ut for å lagre reservekoder.

Hvis du vil konfigurere en sekundærmetode, går du til Sekundærmetoder og klikker på Legg til en ny metode. Sekundærmetoden brukes når primærmetoden ikke fungerer. Derfor bør du velge en annen metode enn den du har konfigurert som primærmetode. Hvis du for eksempel har valgt Godkjennerapp for mobil som primærmetode, velger du Mobilnummer eller Sikkerhetsnøkkel som sekundærmetode.

Hvis du allerede har konfigurert tofaktorgodkjenning, kan du aktivere eller deaktivere funksjonen og generere nye reservekoder fra kontoen.

Aktivere eller deaktivere tofaktorgodkjenning

1. Logg på kontoen.

2. Hold markøren over profilikonet øverst til høyre på siden, og klikk deretter på Kontoinnstillinger.

3. I delen Tofaktorgondkjenning klikker du på knappen Slå på eller Slå av etter ønske.

Hvis du vil fjerne alle eksisterende innstillinger når du slår av Tofaktorgodkjenning, velger du Fjern også alle innstillingene for tofaktorgodkjenning. Deretter klikker du på Slå av.

Generere nye reservekoder til engangsbruk

1. Logg på kontoen.

2. Hold markøren over profilikonet øverst til høyre på siden, og klikk deretter på Kontoinnstillinger.

3. I delen Tofaktorgodkjenning klikker du på Vis koder.

Hvis du har brukt en kode, vises den med gjennomstreking. Du kan ikke bruke denne koden ved fremtidige pålogginger.

4. Hvis du har brukt alle reservekodene eller vil ha nye reservekoder, klikker du på Få nye koder.

Hvis du får nye reservekoder, fungerer ikke de gjeldende reservekodene lenger.